A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, november!

Novemberben elég okunk van arra, hogy kissé szürkébben lássuk a világot, mint amilyen valójában. A fénytelen napok nem tesznek jót a kedvünknek, rövidülnek a kint tölthető órák, és messze még az ünnep.

Fotó: Shutterstock.com

Népi jóslásokban bővelkedik ez a hónap: a legismertebb hiedelem 11-éhez és 25-éhez kapcsolódik. Ha Márton napján esik hó, vagy Katalinkor kopog a fagy, a karácsony saras lesz, és ugyanez igaz fordítva is.

Márton napja szerencsére már jelzi a karácsonyi ünnepkör közeledtét: ekkor kezdődnek a nagy lakmározások, lúdlakomák, ilyenkor kóstolják meg először az újborokat is. A mondás is úgy tartja: aki Márton-napkor libát nem eszik, az egész évben éhezik. 

A titoktartó és a nyílt

A Skorpió és a Nyilas csillagjegyűek ünneplik születésnapjukat ebben a hónapban. A Skorpió a legszélsőségesebb, legellentmondásosabb típus. Jó esetben mély érzésű, emberszerető, az életet tisztelő típus. A Skorpió szerencseköve az ametiszt, a gránát, a rubin. Uralkodó bolygója a Plútó. 

A Nyilas tüzes, lendületes, energikus, mozgékony és kezdeményező. Őszinte, nagyvonalú, jóindulatú, emberszerető. A jegyet a Jupiter uralja, szerencseköve a türkiz, az ametiszt és a borostyán.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 11. számának 6. oldalán!)

Címkék: novemberi szokások, novemberi jóslások, novemberi jeles napok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!