A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, május

Fotó: Shutterstock.com

Az év ötödik, 31 napos hónapjába léptünk. Május nevét Maia görög istennő római alakjáról, Maia Maiestasról kapta, aki ősi termékenységistennő volt a római mitológiában. Május az ókorban Európa-szerte engesztelő és tisztító szertartások böjtös időszaka volt. 

Rómában tilos volt ekkor új ruhát ölteni, házasságot kötni és házaséletet élni. Ilyenkor takarították ki a templomokat, mosták le az istenszobrokat, mintha csak a hónap előkészület lenne a nyárközépi nagy ünnepekhez. Május első vasárnapja az anyák napja, az ezt követő hétfő pedig az anya nélkül nevelkedő gyermekeké. Róluk se feledkezzünk el az ígéret havában!

Májusban született...

1974. május 22-én született Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornásznő, a magyar tornasport első női Európa-bajnoka, aki ötévesen kezdett el tornázni. Első bajnoki aranyérmét az 1985-ös serdülő országos bajnokságon nyerte.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 5. számának 6. oldalán!)

Címkék: május, anyák napja, maia maiestas, gyermeknap, ónodi henrietta, a nevetés világnapja, szabó lőrinc: májusi éjszaka

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!