A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, december

A 18. századi nyelvújítók decembert fagylárosnak nevezték, a magyar népi kalendárium pedig karácsony havának.

Fotó: Shutterstock.com

Milyen igaz mindkettő, mert mit is várnánk a legjobban, mint a gyönyörű, puha hóban, csípős fagyban, szeretetben, ölelésben, a lélek számára is finom ételekben bővelkedő ünnepet? Az igazi ünnepet.

Az idei karácsony azonban merőben más és szokatlan lesz valamennyiünk számára. De ha nekünk megadatik, hogy valamennyi családtagunkkal együtt lehetünk szentestén, néhány percig gondoljunk azokra is, akik éppen értünk dolgoznak, akik az egészségünkért fáradoznak, és ne feledkezzünk meg azokról sem, akik egy kórházi ágyon talán most vívják életük legnagyobb csatáját.

Adjunk erőt egymásnak az ünnepen, amely mindannyiunké! „Karácsonyi rege, ha valóra válna, igazi boldogság szállna a világra.” – (Ady)

Hess, gonosz!

Magyar karácsonyi szokásnak számított vidéken, hogy az Esthajnalcsillag feljövetele után, de még az ünnepi vacsora előtt a gazda puskáját leakasztotta, és az udvaron a levegőbe lőtt néhányszor. Ezzel kergette el a ház körül ólálkodó gonosz lelkeket.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 12. számának 6. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!