A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, augusztus!

Szép ünnepekkel teli, mégis kicsit szomorkás hónap az augusztus, hiszen azt üzeni, nemsokára vége a nyárnak. A népi kalendárium Kisasszony havának is nevezi.

Fotó: Shutterstock.com

 „Felelős lettél azért, amit megszelídítettél…”

– Mondja a Róka a Kishercegnek. Aktuálisan szép idézet ez Saint-Exupéry regényéből a Hontalan Állatok Világnapja alkalmából is. De nem csak a családok és szőrös kedvenceik szintjén értendő ez a felelősség, ez a társadalom szintjén is terhel minket.

A Hontalan Állatok Világnapja, amit augusztus 17-én tartanak idén az országban, arra hívja fel a figyelmet, hogy ne feledkezzünk meg az állatok alapvető jogairól, hogy élelmet, védelmet, biztonságot kapjanak, ne eshessenek áldozatul állatkínzóknak, kegyetlen tartásnak, láncra verésnek, éheztetésnek, verésnek vagy méltatlan életkörülményeknek.

Ezen a napon számos hazai állatvédő társaság készül valamilyen rendezvénnyel, melyeknek keretében sok állatka talál új gazdira. A világnap létrejöttét egyébként az egyik legrégebbi amerikai állatvédő társaság, az ISAR kezdeményezte 1992-ben.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 8. számának 6. oldalán!)

Címkék: hontalan állatok világnapja, vadászrepülő bemutató, dinnyefagyi, nagyboldogasszony ünnepe, augusztusi ünnepek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!