A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Aki az erdőt, a kutyát és a szarvasgombászást szereti

Farkas Szilvia nemcsak sikeres, de a maga nemében egyedülálló módszert dolgozott ki, mellyel a gasztronómiában értékes szarvasgomba-keresésre oktat kutyákat és azok gazdáit.

Fotó: Lajti Balázs

Kevesen tudják, de Magyarországon sok helyen és viszonylag sok szarvasgomba terem, ám minőségük eltérő. Az igazán jó minőségű szarvasgomba csak kis mennyiségben érhető el, és megtalálásához erre kiképzett kutyára és kutyavezetőre van szükség.

Lehet, hogy sokakat meglepő, de napjainkban sokan választják hobbinak a kutyás szarvasgomba-keresést, és akik így döntenek, előbb vagy utóbb Szilviához kerülnek.

Szilvia kisgyermekkorától vonzódott az állatokhoz, a természethez.

– Az a fajta voltam, aki mindig hazavitt valamilyen állatot, nekem mindegy volt, hogy macska, kutya, sün vagy valamilyen madár. Persze a szüleim nem engedték, és kutyám sem lehetett sokáig, bármennyire is szerettem volna, míg egyszer csak megtört a jég.

Az első kutyámnál semmit sem tudtam a kutyatartásról, gyerekként azt gondoltam, elég, ha az ember szereti az állatot. Aztán persze folyamatosan tanultam, és felnőttként már mindig volt kutyám, de ez is egy élethosszig tartó tanulási folyamat – mesélte.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 5. számának 38. oldalán!)

Címkék: szarvasgomba kutatás, szarvasgomba kutató kutyák, farkas szilvia gombász,kutyakiképző, a természet iránti tisztelet

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!