A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A szakácsművészet háziasítása

Budapesten néhány éve még elképzelhetetlen volt a hamburger csalamádé nélkül, ma meg már ez az egyszerű utcai étek is készülhet lazacból, birkából, angus marhából, kéksajttal, kólában marinált hagymával, házilag sütött briósban.

Fotó: Thinkstock

De nemcsak a büfékben és az éttermekben, hanem az otthoni konyhákban is nagy változások zajlanak.
A csúcsgasztronómia „háziasítására“ ma már komoly iparág épül, amelynek mozgatói a kreatívok, akik ínycsiklandó marketingfogásokat tálalnak a tányérunkra. Nekünk pedig semmi sem drága, csak hogy trendkövető háztartásunkból ne hiányozzanak a legújabb technológiai fejlesztések.

Aki beleássa magát, az folyamatosan fejlődni akar, mert úgy érzi, minél többet tud, annál butább. Már én is szuvidálok (vákuumos főzési eljárás) otthon, miközben háttérzajként hallgatom a szakácsokat, amint népszerű show-műsorokban magyarázzák, hogyan lehet bonyolult ételeket otthoni körülmények között elkészíteni.

Az interneten is számtalan videó segít a tanulásban, és a korábban csak a legjobbak által ismert technikák és alapanyagok használatának elsajátításában. Emellett a mindennapok részéve vált az odafigyelés a minőségi, friss és legfőképpen szezonális alapanyagok használatára, a pazarlás minimalizálására vagy akár az első hallásra össze nem illő hozzávalók kreatív párosítására. Jó úton vagyunk, és az étvágyunk szerencsére nem csökken. Többet akarunk!

Címkék: gasztronómia, hamburger, konyhaművészet, szakácsművészet, szuvidálás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!