A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A piac konyhája

A Stílusos Vidéki Éttermiség és a Magyar Konyha magazin közös kezdeményezése sikeresnek bizonyul, hiszen szeptember végén már a második alkalommal rendezték meg A piac konyhája elnevezésű konferenciát. A rendezvényen többek között Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának tagja és Vinkó József főszerkesztő a Magyar Márka tanúsítványrendszer bevezetésének lehetőségéről beszélt.

Fotó: Sebestyén László

A konferencia – amelynek háziasszonya a hazai gasztrosajtó jeles képviselője, Borbás Marcsi volt – továbbra is a hazai minőségi termelők, tenyésztők és a szakácsok, séfek, pékmesterek, illetve cukrászok közötti kapcsolatokat, együttműködésüket szeretné előremozdítani. 

Az esemény jelentőségét dr. Nagy István agrárminiszter jelenléte is emelte, aki minden olyan kezdeményezést üdvözölt, amelyik a hazai gasztronómia szereplői, így a magyar emberek javára válik.

Mint mondta, a magyar gasztronómia megújulásához, forradalmához az a felismerés vezetett, hogy a hazai alapanyagnál jobbat nem tud találni. 

Emellett a fejlődés jó példájaként említette a termelői piacok elszaporodását, melyekből már 288 működik országszerte, illetve fontos szegmensnek tartja a „bölcsész”-tanyákat, ahol a városból vidékre költöző és gazdálkodásba kezdő emberek tevékenykednek, akik újra bevezették a köztudatba a kézműves élelmiszer fogalmát.

Semperger-Sommariva Kinga az úgynevezett „Nulla kilométeres” olasz konyhákról számolt be, melyek lényege, hogy az alapanyagok beszerzésére a lehető legkevesebb idő mellett a legkevesebb távolságot kelljen megtenni.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 11. számának 46. oldalán!)

Címkék: magyar konyha, svet, a piac konyhája, stílusos vidéki értelmiség, borbás marcsi

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!