A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A nővé válás hosszú útja

Azt kérdezed, fiatal barátnőm, hogy mikor lesz vége a szakítás utáni gyásznak. Én azt kérdezném előbb, hogy tudod-e pontosan, miért is szakítottál?

Fotó: Shutterstock.com

Azért mert már nem szeretted? A tested nem kívánta? Idegesített sok apró szokása, testének illata reggel, amikor felébredtél mellette az ágyban? Már nem neki mondtad el kétségeidet?

Nem tőle kértél tanácsot? Mert úgy érezted, nem őszinte, nem figyel, nem érdekli a lelked sok szomorú rezdülése? Úgy érezted, egyenlőtlen ez a szerelem? Te mindent odaadsz neki, és alig kapsz valamit vissza tőle?

Azért szakítottál, mert azt gondoltad, túl sok fájdalmat okoz, ha együtt vagy vele? Nem törődik veled? Kihasznál? Más a fontos neki, mint neked?

Ha a legtöbb kérdésre igennel válaszolsz, azt mondom, jól tetted, hogy szakítottál.

Akkor is, ha fáj. Kell, hogy fájjon, hiszen életednek az egyik legfontosabb szakasza lezárult. Talán nem is őt siratod, hanem az egykor gondtalan életed. Mert eleinte jó volt, hogy ő dönt, ő irányít, ő szervezi az életet helyetted. De ez már idegesít.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 3. számának 57. oldalán!)

Címkék: válás, szakítás, gyászidőszak, feloldozás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!