A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A nővé válás hosszú útja

Azt kérdezed, fiatal barátnőm, hogy mikor lesz vége a szakítás utáni gyásznak. Én azt kérdezném előbb, hogy tudod-e pontosan, miért is szakítottál?

Fotó: Shutterstock.com

Azért mert már nem szeretted? A tested nem kívánta? Idegesített sok apró szokása, testének illata reggel, amikor felébredtél mellette az ágyban? Már nem neki mondtad el kétségeidet?

Nem tőle kértél tanácsot? Mert úgy érezted, nem őszinte, nem figyel, nem érdekli a lelked sok szomorú rezdülése? Úgy érezted, egyenlőtlen ez a szerelem? Te mindent odaadsz neki, és alig kapsz valamit vissza tőle?

Azért szakítottál, mert azt gondoltad, túl sok fájdalmat okoz, ha együtt vagy vele? Nem törődik veled? Kihasznál? Más a fontos neki, mint neked?

Ha a legtöbb kérdésre igennel válaszolsz, azt mondom, jól tetted, hogy szakítottál.

Akkor is, ha fáj. Kell, hogy fájjon, hiszen életednek az egyik legfontosabb szakasza lezárult. Talán nem is őt siratod, hanem az egykor gondtalan életed. Mert eleinte jó volt, hogy ő dönt, ő irányít, ő szervezi az életet helyetted. De ez már idegesít.

Nem akarsz oda menni, ahova ő akar. Nem akarsz az ő barátaival lenni, az ő gondolatait gondolni, az ő érzéseit érezni. Elég volt. Elbúcsúztál a gyerekkortól örökre. Felnőtt nő vagy, aki tudja, hogy mit akar, és képes rá, hogy véghezvigye.

Tudom, a felnőttlét eleinte ijesztő. Mindenkinek az volt. Vigasztaljon az, hogy ez az ijedtség is elmúlik. S amikor elmúlt, hirtelen kiegyenesedsz, nyugodt leszel, mert már tudod, hogy egyedül is lehet élni.

Nem függsz már senkitől, nem vagy kiszolgáltatva senki kedvének, akaratának. Független vagy és erős. Megtanulod befizetni a villanyszámlát, beosztani az idődet, nem együtt mosni a fekete zoknit a halványkék kis bugyiddal. Megtanulsz felkelni reggel, és este lefeküdni időben.

Megtanulsz főzni, a virslin kívül mást is. S ahogy telik az egyedül töltött idő, egyszer csak azt veszed észre, hogy újra örülsz, amiért kezdődik a tavasz, süt a nap.

Már újra elolvasol egy könyvet anélkül, hogy elkalandoznának a gondolataid. Már eltelik egy óra, egy fél nap, egy egész, hogy eszedbe sem jut. Mert rohansz a suliba, mert dolgozol, vagy a barátaiddal találkozol.

És akkor egyszer csak történik valami. Megtetszik valaki. A régi szerelem helyére beköltözik az álmodozás. Reggel félálomban már egy másik arcot látsz, a vele való találkozást tervezgeted.

És elhatározod, hogy futni fogsz, és veszel néhány új cuccot a leértékeléseken. Amikor ez megtörténik, tudni fogod, hogy elmúlt az első szerelem.

Elvetted belőle mindazt, amire szükséged volt. Megsirattad, de már kívülről látod. Már nem sajog. Letelt a gyászév. Gyász félév. Szép emlék marad örökre. Lezárult a régi, és készülődik az új.

Az új, amelybe már más nőként lépsz bele. Amely valószínűleg két független, felnőtt ember vonzalma lesz. Tele izgalommal, szerelemmel, vággyal. Csodálatos együtt töltött idővel.

És hát lehet, hogy egyszer majd, nagyon sokára ismét egy szakítással. Egészen addig, amíg rád talál az igazi. Tudni fogod, hogy ő az. Jó érzés lesz. És akkor majd nem kell többé szakítanod.

Címkék: válás, szakítás, gyászidőszak, feloldozás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!