A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A magyar tea

A teáról általánosan ismert, hogy Ázsiából származik, és onnan szállítják szerte a világba. Azt már kevesebben tudják, hogy egy ideje hazánkban is termesztik, amiben sokan nagy lehetőséget látnak. A kezdeményezés irányítójával, Varga Marianna teaszakértővel, hazánk egyetlen teanagykövetével beszélgettünk.

Fotó: Kalmár Nagy András

Az eredetileg kertészmérnök Mariann Londonban merült el a teák világában, ahol annyira megtetszett neki az angol teakultúra, hogy egy teaboltban kezdett el dolgozni.

Folyamatosan képezte magát, míg végül okleveles teaszakértő lett. Az üzletben menedzserhelyettes pozícióig jutott, így ő tartotta ott a teaklubokat, kóstolókat.

Hat év után tért haza Angliából, elindított egy teawebáruházat, de a folyamatos vásárlói kérdések hatására tea-workshopokat is tart. 

Marianna küldetésének tekinti, hogy fejlessze a magyarok teakultúráját. „Én nem márkákat képviselek, lehetőségeket, módokat kínálok, így mindenki megtalálhatja a saját teaútját” –mesélte. 

Arról is beszélt, hogy egy újságíró kollégától hallott először az Európai Teaprojektről, melyhez vállalkozó szellemű embereket kerestek.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 11. számának 14. oldalán!)

Címkék: magyar tea, tea nagykövet, tea cserje, varga marianna

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!