A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A magány gyógyszere a szeretet

Ez az írás nem a szinglikről szól. A szinglikről is. Nem csak az elváltakról, elhagyottakról, vagy a megözvegyült, időskorukra egyedül maradt emberekről, hanem róluk is. Olyan magányosokról, akiket talán körbevesz a családjuk, házasságban élőkről, akik mégis rideg hiányt, ürességet éreznek a szívükben.

Fotó: Shutterstock.com

A társaság hiánya és a magány nem azonos fogalmak. A magány fáj, keserű, kilátástalan és kétségbeejtő. De nem az egyedüllét okozza ezt a fájdalmat, hanem az, hogy az ember szíve üres és sötét. Pedig úgy lettünk kitalálva, hogy tele legyen a lelkünk fénnyel, akár egy kisgyereké, aki örülni tud esőnek, napsütésnek, fűnek-fának, bogárnak a falon. Egy kisgyerek rácsodálkozik a világra, együtt lélegzik vele, beleolvad és szeret. Mindent és mindenkit szeret, ő maga a szeretet.

Aztán elromlunk. Megtanuljuk, hogy szeretni csak egyes embereket lehet, őket is csak egyes tulajdonságukért, amely ha megszűnik, már nem szeretetre méltók. De kit is szerettünk akkor? Az embert, vagy amit általa kaptunk: bókokat, jólétet, hatalmat, dicsfényt…?

Így sem jó, úgy sem jó

Anita (42) a magány elől menekült Tamás karjaiba. Akkoriban már négy éve elváltan élt, és üresnek érezte az életét. A szerelmük első néhány hónapjában nagyon boldogok voltak, de idővel minden megváltozott. Anita vidám természetű, szinte minden helyzetben megtalálja a harmóniát, a belső békét. De Tamásról az együttélés során kiderült, hogy morcos, elégedetlen ember, folyton harcban áll mindenkivel, az egész világgal, de leginkább önmagával.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 4. számának 54. oldalán!)

Címkék: eric fromm, valódi szeretet, magány betegítő hatása

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!