A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Érted hazudok, nem ellened

A párkapcsolati viselkedéssel foglalkozó szakemberek szerint az együtt élők minden nap legalább egyszer hazudnak egymásnak. Ha erre rákérdezünk, mégis legtöbben azt mondják, hogy ők nem, ők soha. S ez azért van, azért lehet így, mert hazugságon a rossz szándékból elkövetett füllentést értjük.

Fotó: Shutterstock.com

Akkor is hazudunk néha, ha pontosan tudjuk, hogy a bizalom és az őszinteség alapvető fontosságú egy egészséges párkapcsolatban. Hát akkor miért nem mondunk mindig igazat?

A valóság megszépítése

A párterapeuták azt mondják, azért, mert nem létezik emberi kapcsolat hazugság nélkül. Egy jó házasságban azonban nem azért nem mondunk igazat, mert rosszat akarunk, hanem éppen ellenkezőleg. Minél régebbi a kapcsolat, annál ritkábbak a hazugságok.

Az első időszakokban, a találkozás kezdetén mindenki igyekszik jó színben feltüntetni magát, s bizony néha-néha belecsúszik a beszélgetésbe kis füllentés erről-arról. Csupán azért, hogy tessünk a másiknak. Olyan ez a dicsekvés, mint a pushup melltartó, vagy az alakformáló kombiné. Megszépíti a valóságot. Nem hazudunk, csak módosítunk egy kicsit.

Attól kezdve azonban, hogy ágyba bújunk, kiderül az igazság. Így valahogy a füllentések is ritkulnak egy hosszan tartó együttélés során, hiszen a másik már pontosan ismeri hibáinkat, gyengeségeinket, miként mi is az övét. Nincs értelme csalni, sem mellméretet, sem mást. A hazugságok persze nem tűnnek el egészen, csak már más lesz a céljuk, szerepük.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 5. számának 46. oldalán!)

Címkék: élethazugságok, ágybéli hazugságok, hazugság jelek, udvarias hazugságok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!