A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A legtöbb virág nem csak szép, finom is

Az ehető virágok egyre gyakrabban tűnnek fel a gasztronómiában. Nincs bennük egyébként semmi új. A kínaiak, a görögök és a rómaiak is szerették étkeikhez használni a virágok szirmait. Nem csupán színük, de érdekes ízük miatt is.

Sokkal több virág ehető, mint gondolnánk. Felhasználhatók fő összetevőként, köretként díszítőelemként, például jégkockába fagyasztva. Lássuk, melyek ezek!

Fotó: Shutterstock.com

Bodzavirág

A bodza május végétől egészen júliusig virágzik. Édes íze és fűszeres illata miatt sokan kedvelik. Talán a bodzaszörp a legismertebb felhasználási módja, de nem csupán szörpöt lehet belőle készíteni. Beleforgathatjuk sűrű palacsintatésztába és kisüthetjük, vagy lekvárt is készíthetünk belőle. A kisütött virágokat porcukorral is fogyaszthatjuk, de mézzel összekeverve, nyersen is finom.

Kiváló fagylalt készülhet belőle, de a desszerteket is feldobja. Sőt, akár ki is ránthatjuk. Jó barátságot ápol az eperrel, így az epres süteményeket gazdagíthatjuk vele. Hozzáadhatjuk pezsgőkhöz, fröccsökhöz vagy limonádékhoz. Tökéletes választás saláták alapanyagaként.

Azonban legyünk körültekintőek és óvatosak, mert a magja mérgező, és a levelek bizonyos mennyiségű ciánglikozidokat tartalmaznak, amelyek szintén mérgezőek lehetnek, ha nagy mennyiségben fogyasztják őket. A magok és az éretlen bogyók fogyasztása különösen veszélyes lehet.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 7. számának 70. oldalán!)

Címkék: árvácska, levendula, ehető virágok, ibolya, cukkinivirág, bodza, tökvirág

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!