A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A legjobb immunerősítő szerek és módszerek

Ősz van hát újra. Bár szervezetünkben még kitart a nyár jótékony hatása. A sok gyümölcs, friss zöldség, az elegendő napfény és pihenés megerősítette immunrendszerünket. Mindez azonban sajnos nem tart ki sokáig.

Fotó: Shutterstock.com

Pedig egészségünk szempontjából az erős immunrendszer a legfontosabb. A szervezet védekezőrendszerének a feladata ugyanis a káros hatások kiszűrése és ártalmatlanná tétele. A jól működő immunrendszer segítségével a szervezet képes felismerni és ártalmatlanítani a külső fertőzéseket és saját beteg sejtjeit is. Tudnunk kell, hogy mivel erősíthetjük, óvhatjuk, támogathatjuk.

Bizonyított immunerősítő szerek

A lapachokéreg az egyik leghatékonyabb baktérium-, vírus- és gombaölő hatásokkal rendelkező gyógytea. Gátolja a gyulladások kialakulását, felgyorsítja azok lezajlását, mérsékli a fájdalmat, segíti a salakanyagok kiürítését, és támogatja az immunrendszer aktivitását.

Egy liter vízhez 2 evőkanál vagy 3-4 filter fakérget kell számítani, 10-15 percig főzni kell, majd még 10 percig áztatni mielőtt elfogyasztjuk. 4 hetes kúraszerű fogyasztása csökkenti a fertőzésekre való hajlamot, és lerövidíti a kialakult fertőzés gyógyulási idejét.

Használhatjuk inhaláláshoz is, mert remekül enyhíti az orr- és a légúti nyálkahártyák gyulladását. Akinek hőemelkedése van, az zuhanyzás után készítsen magának egy kellemes meleg lapachoteás fürdőt, garantáltan hamarabb kiheveri a náthát.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 9. számának 42. oldalán!)

Címkék: szauna, gőzfürdő, immunerősítés ősszel, lapachokéreg, noni gyümölcs, bíborkasvirág, shii take gomba, cink, omega_3 zsírsav, víz- és hőkúrák

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!