A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A jó párkapcsolat hét alaptörvénye

Azt szokták mondani, hogy nincs titokzatosabb dolog a szerelemnél. Amikor két ember között lángra lobban, megváltozik a világ. Zöldebb lesz a fű, és kékebb az ég. Amikor az ember szerelmes, megtelik energiával, életörömmel. Semmi másra nem képes gondolni, csak a másikra. Neki akar tetszeni, neki szép, neki sikeres, izgalmas, vonzó, neki tehetséges.

Fotó: Shutterstock.com

De valljuk be, bármekkora is a szerelem, idővel, ha nem is múlik el, csillapodik. A jó kapcsolat sikerének talán nem is ez a lángoló szerelem a legfontosabb eleme.

Mindenki mást gondol

A tartós együttéléshez néhány dolog elengedhetetlenül szükséges. De mi? Jó volna ismerni a jó kapcsolat titkait. Azonban ahány szakember, annyifélét gondol. A pszichológusok szerint a hasonló lelkialkat, érdeklődés a legfontosabb. A szexológusok állítják, hogy jó kapcsolat elképzelhetetlen örömet adó ’házasélet’, vagyis a jó szex nélkül.

A szociológusok biztosak benne, hogy hasonló neveltetés és iskolai végzettség a fontos, míg mások épp az eltérő alkatot tartják a jó kapcsolat alappillérének. Vannak, akik szerint a hasonló vallás, a körülbelül azonos anyagi helyzet a legfontosabb. És persze a szeretet. Biztos recept nincs. Vannak azonban olyan elemei a hosszú és kiegyensúlyozott kapcsolatnak, amely nélkül ez elképzelhetetlen.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 9. számának 47. oldalán!)

Címkék: bizalom, intimitás, popper péter, lojalitás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!