A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kezeljük a stresszt!

A stresszes életmód manapság minden második emberre igaz. Az esetek többségében a munkahelyről visszük haza a problémákat. Hétköznapi dolognak tűnik, sokan talán tudomást sem vesznek róla, ám hosszú távon rengeteg káros következménye lehet. Ki hogyan kezeli a stresszt? Hogyan lehet a munkahelyen hagyni a munkahelyi "problémákat" és otthon csak a családra koncentrálni? Ebben az adásban vendégeinkkel Ciprusz Évával, Péterfy Borival, Kéri Kittyvel és meglepetés férfi vendégünkkel - a hétköznapok, és a munka által okozott stresszről beszélgetünk, és arról, hogy ők hogyan, milyen módszerekkel próbálják azt leküzdeni.

„A stressz olyan, mint a gitár húrja. Ha nem feszítjük meg, használhatatlan, ha túlfeszítjük, elszakad” (Selye János)

Coco Chanelnek – a híres divattervezőnek – volt egy remek mondása: „Minél rosszabbul állnak a dolgaid, annál jobban kell kinézned!” Talán nem rossz stratégia ez nekünk, nőknek a stressz kezelésére. Ha reggel a bal lábunkat tettük le a jobb helyett, ha gyomorgörcsünk van az aznapi teendőktől, ha olyan hírt kaptunk, amit nem tudjuk, hogyan oldjunk meg, akkor szánjunk magunkra több időt, vegyük fel a legjobb ruhánkat, így egy kis boldogsághormonnal ajándékozzuk meg magunkat. Ha össze is dől a világ, legalább szépek vagyunk és jól érezzük magunkat a bőrünkben.

A megoldás abban keresendő, hogy próbáljuk kielemezni önmagunkat, tudatosítani azt, hogy miért is keltünk fel gyomorgörccsel. A látens érzelmeinket tegyük nyilvánvalóvá saját magunk számára. Sok esetben, ha rossz érzéssel ébredünk fel, vagy gyomorgörcsünk van, mondjuk ki, hogy ez és ez miatt vagyok stresszes. Van rá megoldási alternatíva? Tudom ezt gyorsan orvosolni, hogy újra jól érezzem magam? Tudni kell hatékony problémamegoldónak lenni, a problémák körül megtalálni a lehetőséget, és nem hagyni saját magunkat beforgatni a stresszes körülményekbe, mint egy örvénybe…

Kapcsolódó cikkek:

Nyomás alatt

Manapság a munkaadók is szeretnék alaposan felmérni a jelentkezők stressztűrő...

Tovább olvasom