Zamatos pillanatok Debrecen tetején
Borpárába burkolózott a második debreceni Ridikül Szalon, amelynek résztvevőit Bauman Katalin háziasszony egy júliusi délutánra, a város tetejére hívta meg, a Hotel Lycium tetőteraszára.
A csodás panoráma és a gyöngyöző rosé mellett a vendégek – Darin Sándor, a Bor&Párlat magazin kiadója, Katona Erzsébet, a Séf Akadémia tulajdonosa, Kovácsné Drabant Katalin és Kovács András, a Dimenzió Borászat alapítói, és Molnár László, az Európai Borlovagrend tagja – „ridikülös” hangulatban szépségről, divatról, gasztronómiáról, borászatról beszélgettek.
Vendégeink meséltek a borturizmusról, a Miskolc-Görömbölyön lévő közel 500 pincét felölelő pincesorról, borászati és gasztronómiai trendekről, street foodról. Szóba kerültek olyan kuriózumok, mint a béka, a szöcske vagy az ehető virágok. A bizarr csemegék közül a hangyatojás mindenkit elgondolkodtatott: vajon készülhet-e ezer tojásból rántotta, és egy kanálnyiban hány darab lehet?
Komolyra fordítva a szót, Katona Erzsébet gyermekeknek szervezett élményfőzésekről beszélt, ahol a minőségi alapanyagokra helyezik a hangsúlyt.
A rendezők úgy érzik, lassan csapattá érlelődik a debreceni Ridikül Szalon, s már szervezik is a következő találkozót.
Még nincs hozzászólás