A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Váltásban

Henry Ford szerint Ha mindig azt teszed, amit mindig is tettél, mindig azt kapod, amit mindig is kaptál. Ha eljön az ideje, változtatni kell! Mi kell hozzá: akaraterő, tehetség, tanulás vagy szerencse?

Fotó: Falus Kriszta

2006 és 2010 között egy felmérés a huszonöt és hatvannégy év közötti lakosság tanulási hajlandóságát vizsgálta. Az eredmények szerint Dániában, Izlandon, az Egyesült Királyágban, Svájcban, Finnországban és Svédországban képezték magukat a legtöbben. Magyarországon a vizsgált időszak elején, azaz 2006-ban a lakosság 3,8 százaléka vett részt felnőttképzésben, míg 2010-ben már csak 2,7 százalék.

„DIVATOS SZÓ A KARRIER, ÁM SOKAN HATALMAT ÉS PÉNZT ÉRTENEK EZEN, AMIT ÉN A MÉDIA ÉS A KÖZVÉLEMÉNY ÁLTAL SUGALLT ROSSZ FELFOGÁSNAK TARTOK. A KARRIER ARRÓL SZÓL, HOGY MEGTALÁLJUK-E A MUNKÁBAN, AZ ÉLETBEN A SZÁMÍTÁSUNKAT, SIKERÜL-E KIEGYENSÚLYOZOTTAN, MAGUNKKAL ÉS A VILÁGGAL HARMÓNIÁBAN ÉLNÜNK. KARRIER LEHET AZ IS, HA VALAKI EGYSZERŰEN SZERETI A MUNKÁJÁT, ÉS MELLETTE MÉG JUT IDEJE A GYERMEKNEVELÉSRE IS." Csík Klára vezetői tanácsadó, a Női Vezetők Klubjának alapítója

Mickey Rourke, a 9 és ½ hét sztárja, akiről több női generáció álmodott, 1991-ben a színészi karrierjét adta fel azért, hogy profi ökölvívó lehessen. Az ekkor 39 éves filmsztárt többen figyelmeztették, hogy már túl öreg ehhez, hiába volt valaha amatőr bokszolóként sikeres. Profi karrierje végül rövid idő alatt és számtalan csonttöréssel zárult, no meg egy furcsa fizimiskával. Viszont ennek köszönhetett később több főszerepet, többek között a Sin Cityben, majd a Vasember 2-ben.

Nagy Judit televíziós műsorvezető – többek között azért, hogy több időt tölthessen a kislányával – a közelmúltban nagy váltásra határozta el magát. Elköszönt a képernyőtől, kitanulta a coaching szakmát, amelyhez empátiás készsége és kommunikációs gyakorlata már megvolt, és hogy a másik szenvedélyének is élhessen, kitalálta a csokoládé-coachingot.

Címkék: pályamódosítás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!