A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Uraim, kövessenek!

Kati fülhallgatóval felszerelkezve, súlyzóval a kezében valamilyen ütemes zenére vadul lépeget a szoba közepén egy műanyag zsámolyra fel és le. Hangosan fújja ki a levegőt, és még hangosabban, zihálva szívja befelé.

Fotó: Thinkstock

Az ajtóból nézve elég fura látványt nyújt, nem tehetek róla, de Rózsika, az emeleten lakó szomszéd jut eszembe, aki ugyanezt teszi a lépcsőházban mesélés közben, mialatt fellép egy lépcsőfokra, de eszébe jut egy újabb sztori, és már vissza is helyezkedik az előzőre. Igaz, ő inkább attól veszi zihálva a levegőt, hogy egy szuszra elmondhassa mindazt, ami a szívét nyomja.

Tetszik ez az elszántság, ahogyan Kati küzd a kilók ellen, és a jó közérzet farvizére próbál evezni, amit a csinos megjelenés, a magabiztos fellépés adhat meg neki.

Persze, találok néhány bonbonos sztaniolpapírt itt-ott, ami felett mosolyogva átsiklok, de tudvalevő, hogy jutalomra is szükség van a testsanyargató edzés után, az így felszabaduló endorfinok keltette boldogságérzetről nem is beszélve.  Ez a nőknél kb. olyan mint a férfiaknál, mikor egy jó focizás vagy teniszezés után legördítenek egy korsó sört, így pótolva a folyadékveszteséget.

És itt van szerintem a lényeg: hogy jól érezzük magunkat! Legalábbis amikor valóban mozgunk, nem csak sportot űzünk a mozgásból. Amikor nem gyötrelemmel, fogcsikorgatva, hanem felszabadultan, jó érzéssel végezzük a testmozgást.

Ugyanis a külső által kölcsönzött önbizalom csak akkor igazi, ha összhangban van a belsőnkkel is, azt sugallva, hogy rendben vagyunk önmagunkkal. Hiába sportosan csinos valaki, ha folyton az munkálkodik benne, hogy innen is, onnan is faragni kellene még, mert nem elég vékony.

Arról nem is beszélve, drága hölgyeim, hogy mi, férfiak mindig is vonzódtunk a kerekebb, lágyabb, nőies formákhoz. Ezért kérünk benneteket: ne vegyétek el tőlünk ezt az illúziót! Természetesen nagyra értékeljük, hogy még szebbek és vonzóbbak szeretnétek lenni.

Mi is igyekszünk lépést tartani veletek, még ha lemaradozgatva is… Azt meg különösen értékeljük, ha rendszeresen, kitartóan sportoltok, hiszen ez példaértékű nekünk, és a gyerekek számára is.

A napi vagy heti rendszerességgel végzett mozgás, legyen az bármi, megváltoztatja az ember életmódját. Kihatással van az egészségesebb táplálkozásra, mert az mégsem járja, hogy egy fogyókúrás futás után csülkös babot együnk nagy szelet kenyérrel, ízletesen elkészített, könnyű saláta helyett.

Logisztikát, megfelelően kialakított időbeosztást igényel, és egyfajta sportfüggőség is kialakul általa: a szervezetünk megszokja az elvárt rendszerességű noradrenalin- és szerotoninmennyiséget, ami amellett, hogy szükséges, euforizál, és még antidepresszánsnak is jó.

Persze, külső szemlélőként, ahogy a Kati trikója hátán megjelenő izzadságcsíkot látom, nem ezek a tudományos gondolatok jutnak eszembe, hanem hogy mennyire szeretem ezt a nőt, aki ilyen kitartóan dolgozik önmagáért, de egy kicsit értem és a külvilágért is teszi mindezt, mert így érzi jól magát. Szeretem, hogy tetszeni akar!

Önző módon feltételezem, hogy nekem, de az se baj, ha a férfitársaimnak, sőt, a kolléganőinek is. Ez rám is ösztönzőleg hat: többet járok edzőterembe, autó helyett gyalogolok, a hús mellé zöldséget eszem, és hétvégén a meccsnézést felcserélem kerékpározásra. Mindezt azért, mert nem akarok én se lemaradni, tetszeni szeretnék – és mert így érzem magam jól a bőrömben!

Címkék: sport, egészség, mozgás, edzés, kitartás, étkezés, jó megjelenés, női hiúság

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!