A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Újulj meg, tégy rendet magad körül és magadban!

Nem mondunk azzal nagy újságot, hogy a tavasz beköszöntekor elérkezik a leporolás ideje. Ilyenkor a körülöttünk levő tárgyakra rakódott téli nyomok a napsütésben szabályos felkiáltójel formáját öltik magukra és biztos, ami biztos, előtte még nyelvet is nyújtanak. De ez még mind semmi. Sokkal kevésbé érthető az a helyzet, amivel a tavaszi ruhatárunk felvételekor kell szembesülnünk. Márhogy esetleg egy csöppet kinőttük a tavalyi vászonnadrágot, és bizonyára a magasságunk is változott a hosszú tél alatt, mert sehogy sem ér a derekunkra a 38-as blúzunk. Drámai pillanatok ezek, egész nyugodtan belefeledkezhetünk az önsajnálatba, de rossz hírem van: a világon semmire nem megyünk vele. Mert ettől még pont ugyanúgy nézünk ki, ahogy azt a tükörben látjuk. A lakásban pedig ugyanolyan koszosak, foltosak maradnak az ablakok, mint voltak, ugyanúgy száll a por a szellőztetésnél, mint eddig. Nem marad más hátra, mint végre nekikezdeni a nagy tavaszi porolgatásnak, hogy húsvétra minden és mindenki ragyogjon!

Fotó: Shutterstock.com

Az első lépés: kezdjük magunkkal!

Ne rombold tovább az amúgy is hervadó önbizalmad az ostorozással! Fogadd el magad úgy, ahogy most éppen kinézel. Határozd meg a célt. Például, hogy szeretnél fogyni. Szeretnél egészségesebben élni. És végre vegyél egy nagy levegőt, és kezdd el!

A lelkedben arra készülj, hogy a tested kicsit (nagyon) szenvedni fog, és ahogy minden kezdet, ez is nehéz lesz. De most nem adhatod fel! Sem két nappal a kezdés után, sem két héttel rá! Tudatosítsd magadban, hogy addig alakítod át az életmódodat, amíg jól nem érzed magad végre a bőrödben!

  • Ha ez úgy jelentkezik, hogy fogyni fogsz – nyertél!
  • Ha többet vagy a levegőn és többet mozogsz – nyertél!
  • Ha egészségesebben táplálkozol – nyertél!
  • Ha ritkábban leszel beteg, és elkerül a tavaszi megfázás – főnyeremény!

Kell ennél több? Mantrázd magadban ezeket a mondatokat, ha kell, írd ki egy cetlire, tedd a hűtőszekrényre, ahol minden egyes alkalommal, amikor kinyitnád – szembesülsz vele.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 4. számának 21. oldalán!)

Címkék: futás, gyógynövényes tea, természetes mozgásformák, kocogás, kerékpározás, megújulás kívül-belül, tavaszi méregtelenítés, sétálás, nagytakarítás a lakásban, ruhák szelektálása, porszívózás, bútorok tisztítása, gyakorló háziasszonyok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!