A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Új év új pasi?

Úgy tartja a népi babona, hogy amit újév első napján csinálunk, azt tesszük majd egész éven át. Ezért nem szabad sem kölcsönkérni, sem kölcsönadni, és szigorúan tilos bármit kidobni. S ez nem csak a tárgyakra, de a kapcsolatokra is igaz.

Fotó: Shutterstock.com

Tehát semmiképpen sem érdemes az új évet úgy kezdeni, hogy a régi kapcsolatunkkal szakítunk, mert ha ezt tesszük, a majdani új kapcsolat sikerét kockáztatjuk. Ez persze babona. Vagy van benne valami igazság?

A régi még elég jó

Ha egy olyan párkapcsolatban kezdjük az új esztendőt, amely az előzőben sem volt túl jó, felmerül a kérdés, miért nem szakítottunk korábban. Miért vártuk meg ezzel az újévet. A válasz látszólag egyszerű. Azért, mert senki sem szeret ünnepek előtt szakítani. Minden szakítás fájdalmas.

A válás még akkor is nehéz, ha már nem szeretjük a másikat, ha már inkább csak idegesít, és legszívesebben szabadulnánk. De még nem tudjuk egészen biztosan. Talán még nem jött el az ideje. Hiszen minden kapcsolat folyamatszerű.

Kezdetekkor mindent elborít a szerelem, legszívesebben mindig csak vele lennénk. Olyan jó mindent elmesélni magunkról, és olyan jó mindent meghallgatni, amit ő mesél. És olyan izgató az érintése, a pillantása, az ölelése. A szerelem ködén át tökéletesnek látjuk.

De jönnek a hétköznapok. Elérkezünk kapcsolatunk folyamatában középre, amikor már látjuk egymás hibáit, de még nem, vagy nem mindegyik idegesít. Még meg tudjuk beszélni a problémákat, még vannak közös céljaink, terveink, szeretjük egymás társaságát.

S lehet, hogy minden így is marad. Már nem imádjuk egymást lángoló szerelemmel. Már nem álmodunk az éjszakáinkról nappal is. De konfliktusainkat jól kezeljük, kapcsolatunk elfogadhatónak mondható.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 1. számának 54. oldalán!)

Címkék: elfogadás, düh, szakítás, gyászmunka, tagadás, belenyugvás, új szerelem

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!