A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Töprengések erről, arról

Érdekes, hogy apaságom filozófiai érdeklődésemet is kitágította. Milyen a jó gyerek? Ősidők óta felteszik ezt a kérdést, de a választ én már tudom. A jó gyerek az, aki alszik, és nem ébred fel öt-tíz percenként, pont abban a pillanatban, amikor a szülei félórás megfeszített altatás után nagy nehezen ágyba kerülnek, és igyekeznek három-négy órát pihenni, hiszen gyermekük ennyit engedélyez nekik maximum.

Fotó: BabaKukk SzületésFotó

Azt mondják az élet nem más, mint egy hosszú tanulási folyamat, ha ez igaz, akkor ez hatványozódik, amikor az ember apa lesz. Gyermekkoromban, a ’80-as években óriási csodálattal néztem a ninja filmeket, különösen az nyűgözött le, hogy azok a japán harcosok hangtalanul tudtak járni.

Próbáltam utánozni őket, de sehogy sem sikerült, aztán később megtudtam, hogy őket gyerekkoruk óta képzik, edzik fizikálisan, illetve mentálisan. Most már tudom, hogy ez kamu, szerintem csak hasfájós gyerekük volt és parkettás lakásuk, pont, mint nekünk.

Büszkén ki merem jelenteni, hogy Csanád érkezése óta feleségem és jómagam is elsajátítottuk a zajtalan járás technikáját, szerénytelenül mondhatom, hogy nagyjából annyi zajt keltek, mint egy macska a gyepen.

Furcsa, hogy az ember közvetlen lakókörnyezete hogyan reagál egy csecsemőre. Eddig a házunkban minden lakó azt mondta, hogy ilyen csendes gyerekeket még nem látott, illetve nem halott, és milyen jó baba ez a Csanád fiú.

Két dolgot tudok elképzelni ezzel kapcsolatosan. Az egyik, hogy házunk lakói mind jóval idősebbek feleségemnél és nálam, így ők egy udvarias, egy valódi értékeket őrző generáció tagjai, akik nem szeretnének konfliktusba keveredni velünk, ezért inkább szépítenek.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 1. számának 72. oldalán!)

Címkék: csecsemő, apuka, szomszédok, fürdetés, pelenkázás, kispapa, hasfájós csecsemő, mikrokörnyezet, lakókörnyezet, ninja filmek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!