A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Töltsd a nyarat a szabadban - időtakarékos tippek a konyhából

Finomat alkotni a konyhában nem feltétlenül kerül sok időbe. Az egyik hozzávaló a gyors sikerhez az egyszerű receptek gyűjteménye, a másik pedig néhány időtakarékos fortély. Ez utóbbiakból gyűjtöttünk össze egy csokorravalót, amely a hétköznapokon és akár az ünnepi menük elkészítésénél is jól jöhet. Így marad idő minden másra is, mert akármennyire jó főzni, miért töltenénk hosszú órákat a konyhában? Inkább hűsöljünk egy árnyékos teraszon, vagy csobbanjunk egyet a strandon.

Fotó: Shutterstock.com

A konyhai időtakarékoskodásnak az első és legfontosabb eleme az, ha van olyan ételleírásunk, amely alapján 15-20 perc, de legfeljebb fél óra elteltével már az asztalon gőzölög az étel. A gyors recepteknek nagy népszerűsége van, különösen a nyári hónapokban, ugyanis a nagy melegben keveseknek van kedve a forró tűzhely mellett állni. De a rohanó hétköznapokhoz is jól jönnek a villámgyors ételleírások.

Éppen ezért érdemes rászánni az időt és összegyűjteni belőlük annyit, amennyit csak lehet. Ilyen ételek lehetnek az egytálételek, a serpenyős fogások, amelyekhez nincs is szükség más edényre, mert minden egyszerre elkészül benne.

A hirtelensült húsok, húsgombócok és azok a tésztás ételek, amelyeket egyszerű szószokkal önthetünk nyakon. A kínai ételek java része is pillanatok alatt elkészíthető, akárcsak az olasz fogások zöme. A jó időzítéssel is sok időt megspórolhatunk a főzésnél. Például, amíg fő a tészta, addig elkészíthetjük a feltétet rá, vagy amíg sül a hús, addig összedobjuk a köretet.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 6. számának 36. oldalán!)

Címkék: konyhai időgazdálkodás, konyhai eszközök, konyhai tippek, főzés helyett, aprítógép, botmixer

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!