A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Tizenkét társulat

Tizenkét társulat hozza el az előadásait az idei színházi fesztiválra, melyet ezúttal a pécsiek nyitnak meg egy saját bemutatóval, A mumussal. Hogy ki és mi az a Mumus: amit mi elképzelünk magunknak, vagy mások kigondolnak nekünk, és mi rendre félünk tőle, pedig azt sem tudjuk, hogyan néz ki, és hogy egyáltalán létezik-e – hát ezt írta meg Rákos Péter és rendezte meg Tóth András Ernő.

Fotó: Pécsi Nemzeti Színház

A budapestiek közül a Magyar Színház a nagy sikerű Valahol Európában című musical előadását, a Pinceszínház A pokoli puncs-pancsot, a Budapest Bábszínház pedig a kortárs angol író, David Walliams kiskamaszoknak szóló kisregényének bábos adaptációját, a Gengszter nagyit viszi Pécsre.

Két határon túli színház is vendégeskedik a fesztiválon, a Zentai Magyar Kamaraszínház a Lúdas Matyival, a Komáromi Jókai Színház pedig Ulrich Hub Nyolckor a bárkán című zenés mesejátékával, melyet 2006-ban az év gyerekdarabjává választottak Németországban.

A zalaegerszegiek és a kaposváriak két családtörténetet játszanak majd el, amelyek persze nem csak a fiataloknak szólnak. A Hevesi Sándor Színház színészei 2077-ben ülnek a családi asztal köré a Széttört tálban, miközben kint zűrzavar uralkodik, amit mindenki másként reagál le. A Csiky Gergely Színház előadása, a Babett hazudik pedig egy elromlott szülő–gyerek-kapcsolatról mesél minden generációnak.

De itt lesznek olyan klasszikusok is, mint A két Lotti, a Pinokkió és A padlás is, ahol ég és föld között minden megtörténhet.

 

5. PÉCSI CSALÁDI SZÍNHÁZI FESZTIVÁL
Pécsi Nemzeti Színház, május 27. – június 3. 

Címkék: ajánló, fesztivál, színház, program, pécs, 5. pécsi családi színházi fesztivál, pécsi nemzeti színház

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!