A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Téli zöldségek a tányérunkon

Már csak néhány hét, és hivatalosan is elkezdődik a tavasz. A zord, téli időjárásban a tartalmasabb, zsírosabb ételeket kívánjuk, de sokan mostanra már ráuntak, és vágynának a könnyebb, zöldségesebb ételekre. De mit is ehetnénk akkor, amikor semmi zöldség nem terem?

Fotó: Shutterstock.com

Elkeseredésre semmi ok, még februárban sem, ha zöldséges ételekre vágyunk. Több megoldás létezik, még akkor is, ha nem akarjuk megvásárolni a drága primőr termékeket.

Ráadásul ezeket a külföldi termékeket még éretlenül leszedik, így beltartalmi értékük meglehetősen gyér lehet. Ezért válasszunk, ha csak módunkban áll, magyar zöldségeket, gyümölcsöket.

Érdemes kilátogatni termelői piacokra, ahol biztosan szép alapanyagokra lelhetünk. De az élelmiszerboltokban is megnézhetjük, hogy honnan származnak a termékek. Legtöbbször a tárolódobozokon lelhetünk rá a szükséges információkra.

Milyen zöldségek vannak februárban?

Ebben a zord időjárásban nem igazán akad olyan szabadtéri növény, amely termésével elkényeztetne minket. Ugyanakkor a tél eleji betakarításból bőven akadnak olyan zöldségek és gyümölcsök, amelyeket változatosan készíthetünk el.

Elsősorban a káposztafélék és gyökérzöldségek állnak rendelkezésünkre. Ezek pedig a vörös- és fehér káposzta, cékla, répa, petrezselyem, burgonya, zeller, vörös- és lila hagyma, kelbimbó, kelkáposzta.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 2. számának 38. oldalán!)

Címkék: répa, petrezselyem, brokkoli, gomba, sütőtök, sárgarépa, primőrök, cékla, téli zöldségek, vörös- és fehér káposzta, szuperételek, konzervek, üveges zöldségek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!