A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Születnél macskának?

Mármint lennél-e macska a következő életedben? Jól gondold meg a választ, ugyanis az indiaiak szerint ha macskaként születsz újra, az igen nagy jutalom, mert a macskaságból egyenes az út a nirvánába.

Fotó: Shutterstock.com

Akinek volt már macskája, az pontosan tudja, hogy nem csupán egy cuki, nyivákoló szőrpamacsról beszélünk, hanem egy démoni vagy angyali lényről, amely kapcsolatban áll a túlvilággal. Hogy a macskáknak működik a hatodik érzékük, nem kérdés. Megérzik és jelzik az időjárás változását, a földrengést, a villámlást, és a jövőbe látnak. Számos macskatulajdonos számolt be nagyon különös dolgokról.

Sok ezer éves macsektörténelem

De még mielőtt a 21. századi házicicusok megható történeteit taglalnánk, nézzük csak meg, micsoda történelme van ennek a kis ragadozónak. Az ókori Egyiptomban szent állatként tisztelték őket, aminek a cicák nagy hasznát mondjuk nem vették, ugyanis ha a gazdájuk meghalt, őket is kinyírták, hogy a gazdival együtt lehessenek bebalzsamozva. Ha a túlvilágon megéheztek, ettek egy kis balzsamozott egeret, mert az is oda volt készítve nekik a szarkofágba.

De már ezelőtt is ismertük a macsekokat. A buddhisták szintén nagyon tisztelték, hisz az utolsó földi életét töltő léleknek gondolták őket. Úgy tartották, ha valaki macskaként reinkarnálódik, az nagy ajándék, és a következő életében már egészen biztos, hogy kiszabadul a földi körforgásból. Az ősi kínaiak olyan hatalmat tulajdonítottak nekik, hogy képesek az embert  megóvni az ártó szellemektől. A japánok is sejtettek valamit, mert szerencsehozó állatnak tartották.

Máglyára velük!

Aztán valahogy megváltozott a pozitív megítélésük, és ahogy a középkor meg a boszorkányság beköszöntött, a macskákra is gyanakodni kezdtek a boszorkányvadászok. Mert vajon a sötét súlyos leple alatt, a holdvilág ködös homályánál mi lappang ott kurrogva, szinte láthatatlanul a sikátorban? Talán az ördög?

Nem, nem! Egy macska! Hát, akkor boszorkány! Vagy ha nem is az, de a szolgálója. Aztán, ahogy tovább kutattak, rájöttek, hogy a világító szemű, nyávogó lények maguk a boszik, akik éjjel macska képében kísértenek a teliholdnál. Mit volt mit tenni, máglyát kellett rakni és megégetni a sok kóborló sátánfattyát.

Fotó: Shutterstock.com

A halálosztó

A boszorkányüldözés alábbhagyott, hisz boszorkányok pedig nincsenek, macskák viszont továbbra is vannak, és néha tényleg elég hátborzongató, amit két dorombolás között művelnek. Például állítólag szorgalmasan tartják a kapcsolatot az eltávozott lelkekkel, megérzik vagy látják, ha megjelenik, és veszik az üzeneteit. Hogy ebben lehet valami, nem is kizárt.

Imádnak azokon a területeken aluszkálni, amelyeket negatív energiájúnak mértek a lakásban, és ahol egy kutya biztosan nem időzne. Idegeskedéssel, karmolással vagy őrjítő nyivákolással jelzik, ha valami rossz dolog közeledik, és simán megérzik a gazdájuk betegségét is, sőt, karmolással jelzik a szükséges műtét helyét.

Bejárta a világhálót az a történet is, hogy egy amerikai idősek otthonában lakó, Oscar nevű macska napra pontosan megjósolta, melyik bentlakó tér örök nyugalomra. Amelyik betegnek odaült az ágya szélére, az másnapra elhunyt.

Cica a polcon

Egy felvállaltan cicabolond hölgy, aki minimum négy macsekkal él együtt már vagy húsz éve, vallja, hogy a barátja gyógyulását Pici nevű cicája jósolta meg. – Pici, a fekete cicám belelát a gondolataimba, érzi, ha szomorú vagyok, még akkor is, ha semmi jelét nem mutatom – meséli.

– A párom, aki szintén nagy barátságban volt Picivel, pár éve motorbalesetet szenvedett, és kómába került. Az orvosok nem tudtak biztatót mondani. Folyton csak sírtam, nem is törődtem Picivel azokban a hetekben. Egy nap észrevettem, hogy a cica eltűnt. Hiába hívogattam, nem jött elő még enni sem.

Két nap múlva találtam meg a ruhásszekrényben, ahol a párom pulóverén szundikált nagy elégedetten. Kinyúlkált a kezemért, mintha játszani akarna velem, de nem jött le a pulcsiról. Aznap délelőtt a párom kijött a kómából, és pár nap múlva haza is engedték. Ma már tudom, hogy Pici előre jelezte a gyógyulását.

Fotó: Shutterstock.com

Feri, a diagnoszta

Feri egy nagyon lusta sziámi macska, aki egész nap csak aludt vagy evett. Egyszer aztán beteg lett a gazdija, émelygett, hányt, mindenféle kúrát kipróbált, de nem lett jobban. Vivi nem akart orvoshoz menni, talán mert félt, hogy valami súlyos betegséget találnak.

De egyik nap, amikor épp a kanapén végignyúlva filmet nézett, és el is feledkezett a hasfájásáról, Feri váratlanul ráugrott, és szörnyen belekarmolt a hasába. Nagyon fájt a seb, lüktetett, még vérzett is. Egy tízcentis karmolást ejtett ez a Feri, egy hosszú, mély sebet, mintha szikével csinálta volna.

Vivi megijedt, mert eszébe jutott, hogy a macska karmolása akár fertőzést is okozhat, és tetanuszt kellene kapnia, így aztán mégiscsak elment az orvoshoz. Ha már úgyis ott volt, elmondta azt is, hogy mostanában gyakran van hányingere és hasfájása. A doki megvizsgálta, és azonnal kórházba utalta vakbélgyulladás gyanújával. Másnap megműtötték. A sebhelye pontosan Feri karmolása mellett volt egy centivel.

Apa halálát jelezték

Egy győri hölgynek három macskája volt. Egyik éjjel hangos nyivákolásba kezdtek, amit addig még sosem csináltak. Editke, a gazdájuk kiszaladt, hogy vajon mi bajuk, és akkor látta, hogy hajnali fél három van. Körbenézett, de nem látott semmi szokatlant. Reggel aztán jött a hír, hogy az éjszaka félhárom tájban meghalt az édesapja. Hogy a cicák honnan tudták ezt, rejtély. A papa nyolcvan kilométerrel távolabb lakott.

Így jósol a macska

  • A földrengés közeledtét több állattal együtt a macska is megérzi, és jóval előbb jelzi, mint a műszerek. Ilyenkor különösen nyugtalan, és védett helyre bújik.
  • Ha szeles idő jön, a cicák vadul mosakodni kezdenek, különös tekintettel az orrukra, melyet két mancsukkal masszírozgatnak.
  • Eső közeledtével a cica a fülét vakargatja, vagy úgy fekszik le, hogy mancsával elfedi a füleit.
  • A cicák a jó idő közeledtéről is hírt adnak. Ilyenkor saját tengelyük körül forognak körbe-körbe.
  • A macska megérzi a villámlást is, a szőre jó előre elektromossá válik, és szereti mindenhez odadörgölni magát. Egy japán legenda szerint az egyik templom szerzetesének macskája úgy mentette meg egy elöljáró életét, hogy elcsalta egy fa alól, melybe néhány perc múlva belecsapott a villám.
  • Kiadós veszekedésre számíthatunk, ha a ház cicája az ajtóban várakozik és hangosan, szakadatlanul nyávog.

Címkék: boszorkányüldözés, reinkarnáció, macskatulajdonságok, ezoterikus macska

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!