A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szemünk színe és a jellemünk

Svéd kutatók újabb vizsgálatai szerint a szem színe összefügg az ember karakterével. Bizonyos jellemvonások erősen kötődnek ahhoz, hogy az íriszünk milyen színben pompázik. A szem színéért felelős gének a homloklebenyben található egyéb tulajdonságokat is befolyásolják, mint például a szociális viselkedés, a nyelvi képességek vagy a mozgáskoordináció. Bár sokan cáfolják ezeket az véleményeket, az érintettek rendszerint úgy vélik, a rájuk vonatkozó jellemzés igenis találó. Az ön szeme színéhez illenek-e az alább olvasható karaktervonások?

Fotó: Shutterstock.com

A zöld szem jóval ritkább, mint a barna vagy a kék. A smaragd tekintetűek kiegyensúlyozott természetűek, ezért nehezen lehet őket kihozni a sodrukból. 

A kutatók szerint megvan bennük a barna és a kék szeműek minden jó tulajdonsága, ráadásul még nagyon kreatívak is.

A barna szemű emberek született vezetők. Megbízhatóak, ugyanakkor rendkívül szenvedélyesek tudnak lenni. Az agyuk gyorsan és jól dolgozik, döntéseiket nem halogatják, és helyesen mérlegelnek.

Rendkívül mély érzésekre képesek, minél sötétebb a szeműk, annál inkább. A majdnem fekete - igazi fekete szem nem létezik - íriszűek a legérzelmesebbek.

A kék szemű emberek extra erős vonzerővel rendelkeznek. Szilárd belső tartásukkal jól viselik a nehézségeket és a fájdalmat. Az alkoholt is jobban bírják, mint zöld vagy barna szemű társaik. Sőt, egyes vélemények szerint a kék szemű nők könyebben szülnek, mint mások.

(Persze azért a fenti sorokat ne vegye túl komolyan,inkább tekintse szórakoztató szösszenetnek - a szerk.)

Címkék: jellem, szem szin, kek szem, barna szem, karrakter, feteke szem, zöld szem

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!