A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Stylist a ridikülben

Ehhez a szoknyához illik ez a blúz? És ez a kosztümfelső? - Sokszor mire megtaláljuk a megfelelő szettet, már a fél ruhásszekrényt kipakoltuk. Ehelyett kérhetünk (okos) telefonos segítséget is!

Fotó: Thinkstock

A kütyük ezerféle funkciója a szebbik nem számára többnyire felesleges teher. Az utóbbi időben azonban ránk is gondoltak a programozók: számtalan applikáció, azaz alkalmazás kimondottan nekünk készült, nőknek.

Mit mivel?
Egyes okostelefonos alkalmazások segítenek eligazodni az új trendek között, illetve kiválasztani, mely ruhák illenek hozzánk leginkább. Van köztük olyan, amit például a bizonytalan vásárlók számára találtak ki. Az app segítségével még a próbafülkében lefényképezhetjük magukat a kérdéses ruhadarabban, és megoszthatjuk a vadidegen felhasználókkal, akik őszintén leírják a véleményüket. Ha épp nincs barátnő vagy kísérő úriember a közelben, jól jöhet a kívülállók véleménye  – csak egy kis bátorság kell a megosztáshoz.

Egy másik a saját ruhatárunk rendezésében segít. Használatához először vállfára akasztva le kell fényképeznünk a ruhadarabjainkat, majd ujjal körberajzolva kivágni a képből az alkalmazás segítségével. Ez nem rövid munka, de ha készen van, mappába rendezve könnyedén válogathatunk a digitalizált ruhatárból. Az öltöztetős játékokra emlékeztető alkalmazással kipróbálhatjuk, jól mutatnak-e együtt az egyes darabok.

Fashion és street fashion
A divatot nemcsak a ruhaüzlet-láncok, a divattervezők és a stylistok diktálják, hanem az „utca népe” is. Az utcai divat, azaz a street fashion követésére is létrehoztak már telefonos alkalmazásokat. Van olyan képgaléria, ahol több ezer, az utcán sétáló, trendin öltözködő nőről készült fotót találhatunk, amelyek tippeket adhatnak nekünk is.

A divat megszállottjai számára is számos alkalmazás létezik, amely összegyűjti a divatmárkák legújabb termékeit, tájékoztat az aktuális trendekről és a hírekről. Az utóbbi években a ruhaboltoknak saját alkalmazásai is megjelentek, melyek segítségével tájékozódhatunk a legújabb kollekciókról, még mielőtt azok a polcokra kerülnének.

Ha fáraszt a vásárlás
Az appok azoknak is segíthetnek, akik számára a vásárlás inkább teher, mint öröm. Az egyik segítségével beállíthatjuk, milyen ruhára, cipőre van szükségünk, az alkalmazás pedig felajánlja a ruhaüzletek ilyen típusú termékeit. Ha tetszik, a rendszer automatikusan összeköt az áruházzal, ahol megvásárolható, amit kiválasztottunk. Sőt, az interneten már létezik egy olyan oldal is, ahol a saját méreteinket megadva online „felpróbálhatjuk” a ruhaboltok egyes darabjait. Így nyugodtan megrendelhetjük a megfelelő ruhát a neten keresztül, a próbafülkében egyensúlyozós kört megspórolva, anélkül, hogy izgulnánk: jó lesz-e a méret.

Az alkalmazások széles köre nemcsak divat-, hanem sminkelési tippeket is ad, arcképünket feltöltve kipróbálhatunk a különböző sminkek mellett haj- vagy szemszíneket is.

Még ha valaki nem is szorul divattanácsokra, sorban álláskor, várakozáskor szórakoztató lehet egy-egy ilyen alkalmazáson elpötyörészni. Ha nem vagyunk szkeptikusak, akár hasznos tippeket is kaphatunk, arról nem beszélve, hogy végre mi is örömünket leljük ebben az okos kütyüben. 

Címkék: divat, internet, okostelefon, web, street fashion, női applikációk, netes vásárlás, stílustanácsadó app

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!