A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Sikerre ítélve

Varga Miklós énekes hosszú idő után jelentkezett újra Ébredés száz év magány után című lemezével. A történelmi ihletettségű cd külön érdekessége, hogy az egyik számot gyermekivel, Viviennel és Szabolccsal énekelte fel.

Fotó: Fejér Gábor

  • Messziről kell-e kezdenünk az új cd létrejöttének történetét, ha az Ébredésről kérdezlek?

- A nyilvánosság számára mindenképpen új, eddig sehol sem hallhatott dalokról beszélünk. A számok tartalmát tekintve, azok elsősorban Trianonról szólnak, de korántsem a nemzeti sérelmeinkről. Épp ellenkezőleg, azokról a sikerekről, amit a magyarság még így is, ilyen történelmi körülmény dacára is fel tudott mutatni. Azt szeretném elmondani ezekkel a dalokkal, hogy dacára Trianonnak, életképes nemzet vagyunk.

  • Az Ébredés cím saját magadról is üzen?

- Nem, ez nem az én „ébredésem”, arra kívánt utalni, hogy száz év telt el a magyarság számára a magárahagyatottságból, hogy egy vesztes világháború után ellenfelei lettünk szomszédainknak. Jól ismert tény, hogy a trianoni döntés után a magyar lakosság kétharmada került más országokhoz, hogy hazánk területének ugyancsak kétharmadát csatolták el. De a szíveket, a magyarsághoz való tartozást nem lehetett sem elcsatolni, sem át- vagy felülírni. Az Ébredés erről is szól.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 10. számának 14. oldalán!)

Címkék: békéscsabai jókai színház, varga miklós, ébredés száz év magány után, a lánc, szekeres tamás, horváth attila, a megfeszített, varga vivienn, varga szabolcs

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!