A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Se veled, se veled

Az évek múlásával az a baj, hogy a szakítások után már nincs bennünk az a felszabadító érzés, hogy de jó, végre vége! Minél idősebbek vagyunk, annál körültekintőbben választunk, és egyre hosszabb ideig maradunk benne a kapcsolatban.

Fotó: Shutterstock.com

„Kit teremt magának a boldogtalan, s mint védangyalának, bókol úntalan”. Minél több energiát fordítunk a ’mégsem olyan nagy’ szerelem megmentésére, annál nehezebben ismerjük be, hogy rég nem lángol.

Az én ’mégsem olyan nagy’ szerelmem négy évig tartott. Így kimondva elég hosszúnak tűnik. Bár, ha levonom a négy évből a négy szakítással töltött időt, már csak három év marad. Azt hiszem, a ’se veled, se nélküled’ kapcsolatokat a legnehezebb lezárni. Olyan ez, mint amikor Péter a mesében folyton farkast kiált, és mire tényleg baj van, már senki sem hisz neki.

Nemrég megfogalmaztam tömör szakítólevelemet. Persze, szebb lett volna személyesen elintézni, de miután már egy hete nem szólt hozzám, gondoltam, jó lesz ez így is. Nem rázta meg a dolog, annyit válaszolt, rendben, legyen így. Gondoltam, milyen nagylelkű gesztus tőle, hogy ilyen könnyen elenged.

Egész nap arra vártam, mikor tör már rám a szakadatlan zokogás. Hiszen azelőtt minden szakításunk után hetekig ki sem keltem az ágyból. De hiába szipogtam, fújtattam, azért se tudtam sírni. „Jajj, de friss rózsáim elhervadtanak: Forrásim, zöld fáim kiszáradtanak”. Pár órányi próbálkozás után rádöbbentem, hogy ha már könnyek sem maradtak, akkor tényleg nincs értelme az egésznek.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 12. számának 56. oldalán!)

Címkék: szakítás, megrekedt kapcsolat, kitartani a másik mellett

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!