Sajtos tésztasaláta "balatoni" süllővel
Hozzávalók: 500 g házi szélesmetélt, 20 dkg süllőfilé, 20 dkg füstölt félkemény tehénsajt, 4 dl majonéz, 2 dl joghurt, 2 db csemegeuborka, 1 db kápia paprika, 20 dkg főtt császárszalonna, 1 evőkanál fokhagymapép, 1 csomó metélőhagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 1 teáskanál borecet
Elkészítés: A tésztát kifőzzük forró, sós, lobogó vízben, leszűrjük (de nem öblítjük le hideg vízzel!), egy méretes tálcára kitesszük hűlni. Kevés olívaolajjal átforgatjuk, hogy ne tapadjon össze.
Elkészítjük a szószt: a majonézt házilag készítsük, és ne porcukorral, hanem akácmézzel. Jó tanács: ha a tojássárgájához tesszük a mustárt, elkeverjük, és úgy adjuk hozzá vékony sugárban az étolajat, akkor biztos sikerülni fog.
Adjuk a vékony metéltre vágott uborkát, paprikát, császárszalonnát és a finomra vágott fűszereket, a lereszelt füstölt sajtot, borecetet - elkeverjük, és hozzáadjuk a joghurtot.
A kihűlt tésztát óvatosan összekeverjük a szósszal, hűtőben 2 órát pihentetjük. Tálalás előtt a süllőfilét beirdaljuk, sót és fehér borsot elkeverve meghintjük mindkét oldalát, 2-2 percig sütjük.
Borajánlat: Váli Péter badacsonyörsi olaszrizling
Még nincs hozzászólás