A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Sajtos tésztasaláta "balatoni" süllővel

Fotó: Fejér Gábor

Hozzávalók: 500 g házi szélesmetélt, 20 dkg süllőfilé, 20 dkg füstölt félkemény tehénsajt, 4 dl majonéz, 2 dl joghurt, 2 db csemegeuborka, 1 db kápia paprika, 20 dkg főtt császárszalonna, 1 evőkanál fokhagymapép, 1 csomó metélőhagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 1 teáskanál borecet    

Elkészítés: A tésztát kifőzzük forró, sós, lobogó vízben, leszűrjük (de nem öblítjük le hideg vízzel!), egy méretes tálcára kitesszük hűlni. Kevés olívaolajjal átforgatjuk, hogy ne tapadjon össze.

Elkészítjük a szószt: a majonézt házilag készítsük, és ne porcukorral, hanem akácmézzel. Jó tanács: ha a tojássárgájához tesszük a mustárt, elkeverjük, és úgy adjuk hozzá vékony sugárban az étolajat, akkor biztos sikerülni fog.

Adjuk a vékony metéltre vágott uborkát, paprikát, császárszalonnát és a finomra vágott fűszereket, a lereszelt füstölt sajtot, borecetet - elkeverjük, és hozzáadjuk a joghurtot.

A kihűlt tésztát óvatosan összekeverjük a szósszal, hűtőben 2 órát pihentetjük. Tálalás előtt a süllőfilét beirdaljuk, sót és fehér borsot elkeverve meghintjük mindkét oldalát, 2-2 percig sütjük.

Borajánlat: Váli Péter badacsonyörsi olaszrizling

Címkék: sajtos tésztasaláta, balatoni süllő, házi majonéz

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!