A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Rosszkedvünk tele

Az én anyukám, aki sajnos már régen nem él, mindig azt mondta, amikor szerelmi csalódástól sújtva csak álltam tehetetlenül, a nagy bánat súlya alatt összegörnyedve, s jöttem-mentem heteken át szótlanul s rosszkedvűen, fel a fejjel. Mindegy, hogy reggel van vagy este, hétfő vagy vasárnap, május vagy január, mindennap jöhet az igazi.

Fotó: Shutterstock.com

Szembejöhet az utcán, megbotolhat egy darab kőben, s kiköthet a karjaid között. Leülhet melléd a villamoson, egymásra nézhettek, s annyi. Jön a villám meg a gerincen végigfutó vágy, az első látásra szerelem.

De megérkezhet a hóval, éppen ebben a depressziós januárban, mert a rosszul megtisztított járdán elcsúszol, s ő felsegít, vagy bevásárlás közben, a pénztárnál, ahol ő is ugyanazt az üveg bort veszi, s miközben egymásra néztek, megállapítjátok, hogy ez a legjobb vörös.

S még az is elképzelhető, hogy már együtt isszátok meg egy korán szürkülő délután. Nála, vagy nálad.

De igazad van, egyre kisebb az esély az effajta találkozásra. Hiszen senki nem néz sehova, nem érdekli a villamoson vele szemben ülő arca, sem a pénztárnál fizetett áru más kosarában, mert a telefonját nézi rendületlen, azzal beszélget, azzal fizet.

És igazad van, kegyetlenül hosszú, hideg, barátságtalan meg ködös, szmogos, reménytelen hónap a január. Eltelve az ünnepek fényével meg bejglijével, jó néhány fölösleges kiló és még fölöslegesebb lelkiismeret-furdalás terhével az ember legszívesebben fel sem kellne.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 1. számának 37. oldalán!)

Címkék: január, új élet, új év, merjünk élni

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!