A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ridikül válogatás

Táncfesztivál különleges programokkal

Fotó: Bozzo

A rendezvény az elmúlt években igazi nemzetközi táncfesztivállá vált, évről évre egyre több külföldi produkciót látott vendégül, és kiemelten kezelte a magyar művészek megmutatkozási lehetőségeit is.

A 15 éves jubileum alkalmából idén tíznapos eseménnyé duzzadt, helyet kapott benne egy háromnapos szimpózium, egy háromnapos workshop-blokk. Az eseményt kiegészíti egy  egynapos designer-együttműködés és egy háromnapos showcase-program is.

Több budapesti helyszínen 52 nemzetközi színvonalú előadást láthatunk, ezúttal amerikai, angol, osztrák, cseh, dán, francia, japán, lengyel, magyar, német, norvég, orosz, olasz, szlovák művészek szereplésével.

Emeli a fesztivál művészi értékét a hazai divatszakma is, a házigazdák ugyanis mindennap más-más magyar divattervező ruháit viselik. Idén a Manier Haut Cuture Szalon, Mark Molnar, a NUBU, a Romani és a TiCCi Rockabilly Clothing egyedi női- és férfiruha-kreációiban láthatjuk őket.

A helyszínek: a Bakelit MAC, a CEU (Central European University), a Magyar Táncművészeti Főiskola, a MAMŰ Galéria, a MU Színház, a Műhely Alapítvány, a Trafó stúdió, a Nemzeti Táncszínház, a Marczi Közösségi Tér, az RS9 – Vallai Kert és a Szlovák Intézet Budapest Galériája.

L1DANCEFEST 2016 KORTÁRS TÁNCSZÍNHÁZI FESZTIVÁL
2016. szeptember 13–22., Budapest

Koncertek és hősök

Zrínyi Miklós és Szulejmán török szultán szigetvári csatájának 450. évfordulója nemcsak a tudomány, de a kultúra szerelmeseit is megszólítja. Szigetváron, a Zrínyi napok keretein belül ismét bemutatják ugyanis a Moravetz Levente által írt és rendezett Zrínyi 1566 című rock-musicalt.

Az előadásban Zrínyi Miklóst Sasvári Sándor játssza, de láthatjuk és hallhatjuk a színpadon többek között Szomor Györgyöt, Feke Pált, Mahó Andreát, Vermes Tímeát, Dévényi Ildikót és Blaskó Balázst, vagy éppen Beleznay Endrét, s beleélhetjük magunkat abba a történelmi pillanatba, amikor Zrínyi 300 emberével kitört a lángoló belső várból, és hősi halált halt.

A híres szigetvári kitörés a dédunoka, a költő Zrínyi Miklós eposzának köszönhetően a modern magyar nemzettudat egyik talpköve lett.

Ennek a hősi eseménynek állít emléket Szigetvár városa a Zrínyi napok rendezvénysorozattal, amelynek keretében koncertet ad a Boban Markovic Orkestar, a Szigetvári Ifjúsági Fúvószenekar, lesz táncgála, gasztroudvar, és hagyományőrző csapatok bemutatói is várják a közönséget ezekben a napokban Szigetváron, a Zrínyi emlékév keretében.

ZRÍNYI-NAPOK,
Szigetvár, szeptember 6–11.

Világsztárok, ha komédiáznak

Fotó: Freeman Film

Meryl Streep és Hugh Grant főszereplésével ezen a héten mutatják be Stephen Frears legújabb vígjátékát, melyben Streep egy, a New York-i felső tízezerhez tartozó naivát alakít, akit senki és semmi nem téríthet el attól, hogy énekesnő váljék belőle. Még az sem, hogy fülsiketítően hamisan dalol, nem tudja tartani a ritmust, és eszméletlenül rossz a kiejtése.

FLORENCE – A TÖKÉLETLEN HANG
Bemutató: szeptember 8.

Musical az Operaházban

Az Operaház legújabb szuperprodukciója musical. A hatalmas apparátussal, óriás LED-fallal és különleges reptetéstechnikával dolgozó előadásban közreműködik a Magyar Nemzeti Balett, az Opera Ének- és Gyermekkara, a főszerepekben pedig Stohl András, Németh Kristóf, Tóth Sándor, Bencze Ilona, Csákányi Eszter, Hűvösvölgyi Ildikó, Auksz Éva, Gallusz Nikolett és Ladinek Judit lép színpadra. A címszereplő Kamarás Zalán.

BILLY ELLIOT – A MUSICAL
Előadások: szeptember 8., 9., 10.,11., Erkel Színház

Szelek szárnyán

A hónap közepén országszerte több helyszínen várják a repülés szerelmeseit a nagyszabású légi parádék és bemutatók. Szeptember 11-én Székesfehérvár közelében rendezik meg a Börgöndi Repülőnapot, egy héttel később, szeptember 16–18-án pedig a Szegedi Repülőnap és Légiparádé programjaiban gyönyörködhetünk.

REPÜLŐNAPOK
Szeptember 11., Börgönd
Szeptember 16–18., Szeged

Eltűnőben lévő műfaj

A Capa Központ új kiállításán 437 lemezborítót láthatunk a pop- és vizuális kultúra legnagyobb alakjaitól, Andy Warholtól Yoko Onón, David Bowie-n és Damien Hirstön keresztül egészen olyan fényképész nagymesterekig, mint Annie Leibovitz, Helmut Newton vagy a botrányairól elhíresült Larry Clark, akinek a munkáit Magyarországon még nem is láthatta a közönség.

TOTAL RECORDS – LEMEZBORÍTÓK: FOTOGRÁFIA ÉS ZENE
Megtekinthető: 2016 október 2-ig, Capa Központ, Budapest

Futóverseny megint

Rekordot jelentő, bő 16 ezres nevezői létszámmal, ragyogó napsütésben zajlott a tavalyi jubileumi esemény, amikor 5 és fél kilométeres „futókígyó” húzódott végig Budapesten. Mikor az utolsó futó elrajtolt a Városligetből, a mezőny eleje már a Szabadság híd lábánál járt. Ebből az élményből idén sem szabad kimaradni.

31. WIZZ AIR BUDAPEST FÉLMARATON
2016. szeptember 11.

Gombóctól a pálinkáig

Receptverseny, pálinkaminősítés, szilvalekvár. Ezen a hétvégén a szarvasi látványkonyhákban és látványcukrászdákban szilvából, szilvával készülnek az ételek és sütemények. A pálinkaminősítés mellett idén receptversenyt is kiírtak a szervezők: a Szarvasi Szilvanapokon versenyre kelnek egymással a legfinomabb szilvás sütemények. 

SZARVASI SZILVANAPOK – MINDEN, AMI SZILVA
Helyszín: Szarvas, Evangélikus Ótemplom környéke, szeptember 9–11.

Címkék: lemezborító, szarvasi szilvanapok, wizzair futás, repülőnapok, billy elliot, florence - a tökéletlen hang

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!