A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Régen elfeledett, hatásos fogyókúrák

Mivel életem nagyobb részét fogyókúrázással töltöttem, két alapigazságot megtapasztaltam. Az egyik az, hogy az elhízáshoz vezető út fogyókúrával van kikövezve. A másik pedig, hogy az ember vagy fogyókúrázik, vagy hízik.

Fotó: Shutterstock.com

Az évtizedek során sokféle fogyókúrás étrendet kipróbáltam, sokféle diétával sikerült lefogynom. Ez egyben azt is jelenti, hogy mindig visszaszedtem, amit nagy nehezen lefogytam. A táplálkozástudományban jártas szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy nem lefogyni nehéz, hanem az elért súlyt megtartani. Ez így van, ezért kell mindig fogyókúrázni. Fogyókúrás trendek jönnek, mennek. Sokszor elfelejtjük a korábban beváltakat is.

A nyolcvanas évek diétái

Divat a nagy válltömés, a koptatott farmer, a suhogós szabadidőruha, az extra göndör hajak. Nézzük a Szomszédokat meg a Dallast. Mindenki Jane Fonda kazettáira tornázik, és fényes, neonszínű tornanacijára lábszárvédőt húz. Kefírgombát tenyésztünk otthon, és sok háztartásban a savanyúkáposzta-leves fojtogató illata terjeng.

Minden nő a káposztalevestől várja a megváltást. Ez kellett hozzá: egy nagy fej hagyma, 50 dkg savanyú káposzta, 1 db krumpli, egy teáskanál őrölt kömény, babérlevél, 2 ek. olaj, só, bors. Az elkészítés így szólt: tisztítsuk meg a hagymát, majd kockázzuk fel, és pároljuk meg az olajon. Ezután tegyük rá a 2-3 cm-esre felaprított savanyú káposztát, pirítsuk egy percig, majd adjuk hozzá a köményt, és öntsük fel egy liter vízzel. Miután felforrt, reszeljük bele a meghámozott burgonyát, adjuk hozzá a babérlevelet, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Nem rossz, de olyan embert, aki három napon túl kibírta, hogy csak ezt a levest egye, legalábbis én nem ismertem. Azonban valahányszor nem egy, de több alkalommal kipróbáltam, és rájöttem, hogy mitől fogyaszt. Hát attól, hogy a második napon már úgy undorodunk tőle, hogy inkább semmit sem eszünk.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 4. számának 26. oldalán!)

Címkék: fogyókúra, szétválasztó diéta, paleolit, káposztaleves, vércsoport diéta, jo-jo, keto, atkins

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!