A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Reformáció 500

Pünkösd ünnepéhez közeledve ismét egyházzenei fesztivállal ünnepel Debrecen. A Nagytemplomban énekel majd az Egyesült Királyság egyik leghíresebb énekegyüttese, a Choir of New College Oxford, melynek tagjai az oxfordi régióban lakó hét és tizenhárom év között fiúgyermekek lehetnek. Legfőbb ismertetőjegyük az a bizonyos csengő hangzás, amely egészen különleges zenei élményt nyújt az őket hallgatóknak világszerte.

Fotó: www.newcollegechoir.com

A másik világklasszis fellépő a többszörös Grammy-díjas King’s Singers a cappella énekegyüttes lesz, akik nemcsak Saint-Saëns, Brahms, Chilcott darabjait éneklik majd, hanem Kodály Zoltán Mátrai képek és Galántai táncok című kórusműveit is.

A Nagytemplom ad helyet a Kárpát-medencei Református Kórustalálkozónak is, ahol többek között fellép a Beregszászi Református Egyház Kamarakórusa és a Nagyváradi Kántorkórus. Pünkösdvasárnap estéjén pedig a debreceni Főtéren a szimfonikus zsoltároké lesz a főszerep, így ünnepli a város a reformáció születésének ötszázadik évfordulóját, mégpedig  két csodálatos zeneművel, Mendelssohn 42. zsoltárával és Kodály Zoltán Psalmus hungaricusával.

Az idei Con Spirito Egyházzenei Fesztivált pünkösdhétfőn a Debrecen-nagyerdei református gyülekezet orgonistája, Karasszon Dezső és Párizs városának nagydíjasa, Pálúr János orgonahangversenye zárja majd.

 

CON SPIRITO - EGYHÁZZENEI FESZTIVÁL
Debrecen, május 30. – június 5.

Címkék: ajánló, fesztivál, debrecen, con spirito, egyházzene

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!