A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Receptek Macsinka Jánostól, az egri Macok Bisztró és Borbár séfjétől

ZSÁLYÁS SÜTŐTÖKKRÉMLEVES KACSAMÁJJAL

Fotó: Fejér Gábor

Hozzávalók: 1,5 kg sütőtök, 0,5 dl olívaolaj, 0,5 dl kókusztej, 0,5 l narancslé, 20 dkg kacsamáj, teáskanál méz, 25 dkg vaj, zsálya, só, zöldségalaplé. Tökmaghab: tejföl, tökmagolaj, só, elkeverve habszifonba töltve

Elkészítés: a sütőtököt kimagozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, és 160 °C-os sütőben kb. 45 percig sütjük. Ha megsült, kikaparjuk a héjából és lábosba tesszük. 

Meleg zöldségalaplével felengedjük, kókusztejet, narancslevet adunk hozzá, és forralásig hevítjük. Zsályával, mézzel ízesítjük, hideg vajjal összeturmixoljuk, majd sült kacsamájszelettel, tökmaghabbal tálaljuk.

 

CSIRKEMELL ÉDESBURGONYAKRÉMMEL, ROZMARINGOS SÜLT KÖRTÉVEL

Fotó: Fejér Gábor

Hozzávalók: 4 db bőrös csirkemell, 10 dkg kacsazsír, 80 dkg édesburgonya, 35 dkg vaj, 5 gr gyömbér, 1 teáskanál méz, 80 dkg körte, 0,5 dl olívaolaj, 10 dkg áfonya, koriander, rozmaring, só

Az édesburgonyát kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, sütőben kb. 50 percig sütjük 160 °C-on, héjából kikaparjuk, hideg vajjal, mézzel, sóval apróra vágott gyömbérrel összeturmixoljuk, kevés, apróra vágott korianderrel ízesítjük.

A csirkemelleket kacsazsírban megsütjük, sózzuk, borsozzuk. A körtéket cikkezzük, karamellizált mézzel sütjük, apróra vágott rozmaringgal ízesítjük. Tálaláskor kevés friss áfonyával megszórjuk.

Címkék: recept, csirkemell, sütőtök, kacsamáj, édesburgonya, macók bisztró, macsinka jános, rozmaringos sült körte, édesburgonya krém, zsályás sütőtökkrémleves kacsamájjal, csirkemell édesburgonyakrémmel rozmaringos sült körtével

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!