Receptek Macsinka Jánostól, az egri Macok Bisztró és Borbár séfjétől
ZSÁLYÁS SÜTŐTÖKKRÉMLEVES KACSAMÁJJAL
Hozzávalók: 1,5 kg sütőtök, 0,5 dl olívaolaj, 0,5 dl kókusztej, 0,5 l narancslé, 20 dkg kacsamáj, teáskanál méz, 25 dkg vaj, zsálya, só, zöldségalaplé. Tökmaghab: tejföl, tökmagolaj, só, elkeverve habszifonba töltve
Elkészítés: a sütőtököt kimagozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, és 160 °C-os sütőben kb. 45 percig sütjük. Ha megsült, kikaparjuk a héjából és lábosba tesszük.
Meleg zöldségalaplével felengedjük, kókusztejet, narancslevet adunk hozzá, és forralásig hevítjük. Zsályával, mézzel ízesítjük, hideg vajjal összeturmixoljuk, majd sült kacsamájszelettel, tökmaghabbal tálaljuk.
CSIRKEMELL ÉDESBURGONYAKRÉMMEL, ROZMARINGOS SÜLT KÖRTÉVEL
Hozzávalók: 4 db bőrös csirkemell, 10 dkg kacsazsír, 80 dkg édesburgonya, 35 dkg vaj, 5 gr gyömbér, 1 teáskanál méz, 80 dkg körte, 0,5 dl olívaolaj, 10 dkg áfonya, koriander, rozmaring, só
Az édesburgonyát kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, sütőben kb. 50 percig sütjük 160 °C-on, héjából kikaparjuk, hideg vajjal, mézzel, sóval apróra vágott gyömbérrel összeturmixoljuk, kevés, apróra vágott korianderrel ízesítjük.
A csirkemelleket kacsazsírban megsütjük, sózzuk, borsozzuk. A körtéket cikkezzük, karamellizált mézzel sütjük, apróra vágott rozmaringgal ízesítjük. Tálaláskor kevés friss áfonyával megszórjuk.
Még nincs hozzászólás