A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Önzetlenek Ridikül Szalonja Vépen

Önzetlenség címmel tartotta első, alakuló estjét a Ridikül Szalon Vépen. A Szombathelyi Ridikül Szalon „kistestvére” a Vépi Ridikül Szalon, hiszen a két háziasszony ugyanaz: Vámos Cecília és lánya, Gombásné Horváth Dóra. A két agilis szervező a mindössze 8 kilométerre lévő Vas megyei várost is meghódította a vidám, közvetlen, baráti beszélgetéssel.

Fotó: Horváth Ádám

Vendégeiknek a következő kérdéseket tették fel: mi kell, ahhoz, hogy valaki a saját érdekeit háttérbe szorítva, másokat előtérbe helyezzen? Velünk születik-e a jóra való hajlam? Tanulható-e az empátia?

Vass Szilárd, a Weöres Sándor Színház színművésze bohócdoktorként vidám percekkel nevetteti meg a beteg gyermekeket, s ezzel a szülőknek is vigaszt nyújt. Mint mondta: „Komoly felkészítéssel lehet valakiből bohócdoktor. Célunk, hogy elfeledtessük a nehéz pillanatokat, és erőt adjunk a következő találkozásig. Sokszor halljuk, hogy »a kórház nem cirkusz, nem kell itt bohóckodni«, de mi rendületlenül hiszünk a küldetésünkben.”

Mák Dóri (a Divatbemutató kicsit másképp kitalálója) elmondta: „A gyerekeink nem látnak különbséget a fogyatékkal élő és az egészséges emberek között, csak mi, felnőttek ültetjük beléjük a »másként látást«.”

Erdélyi Margit és párja, Major Attila alig egy hónapja hirdette meg a „Nyaralj nálunk ingyen” akciót, amellyel nyáron a saját otthonukban rászoruló családokat látnak vendégül. „Pár hét alatt annyi felajánló csatlakozott hozzánk, hogy már hetven családot tudunk nyaraltatni, Szentendrétől Göcsejig, INGYEN. És hol van még a nyár? Összeszorult a szívünk, hogy van olyan család, ahol a gyerekek már most elkezdtek csomagolni, annyira várják életük első nyaralását…” – tette hozzá az összefogás kitűnő példájaként Margit és Attila, akik megígérték, hogy ősszel visszajönnek a szalonba, és beszámolnak az élményeikről.

Az este meglepetése Margitnak és Attilának: a Vépi Ridikül Szalontól összecsukható kempingszékeket kaptak, az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület pedig egy nyolcszemélyes sátrat ajánlott fel. Mások Ridikül Magazint, színházjegyet nyertek. Egy kedves Ridikül-rajongó pedig tortával örvendeztette meg a jókedvű szalonos társaságot.

Címkék: ridikül szalon, önzetlenség, ridikül szalon vép, nyaralj nálunk ingyen, divatbemutató kicsit másképp

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!