A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Nem könnyű a választás!

Ezért mi most megpróbálunk segíteni a különféle csokifajták közötti eligazodásban.

Fotó: Thinkstock

Enyhén keserű és félédes csokoládé

Tulajdonképpen ezt hívjuk hagyományos csokoládénak.
Mit tartalmaz? Kakaómasszát, egy- vagy többféle kakaóbabot, kakaóvajat, cukrot és hozzáadott aromákat.
Kakaótartalma: legalább 25 százalék.
Íze: édes, enyhén kesernyés ízű (keserűsége a kakaó mennyiségétől függ).
Jó tudni: kiváló csokifondü és csokiöntet készíthető belőle.

Keserű csokoládé

Borból a száraz, csokoládéból a keserű a hozzáértők kedvence.
Mit tartalmaz? Kakaómasszát, kakaóvajat és cukrot.
Kakaótartalma: legalább 50 százalék, de létezik 70, sőt 99 százalékos változata is!
Íze: pikáns, lehet enyhén vagy erősen keserű, és hamisítatlan kakaóízű.
Jó tudni: a vörösborhoz hasonlóan egy polifenol nevű növényi anyagot tartalmaz, amely kedvezően hat a vérnyomásra.

Fehér csokoládé

Tulajdonképpen nem is csokoládé, hiszen kakaó hozzáadása nélkül készül.
Mit tartalmaz? Kakaóvajat, cukrot, tejport és ízesítőanyagokat.
Íze: krémesen édes, csokoládé jellegű.
Jó tudni: pralinéhoz és desszertekhez kiváló, öntetekhez túl édes.

Tejcsokoládé

A legkedveltebb fajta, táblás csokoládét, különböző figurákat és csokiszeleteket készítenek belőle.
Mit tartalmaz? Kakaómasszát, tejport, cukrot és egyéb hozzáadott anyagokat, például mogyorót.
Kakaótartalom: legalább 10 százalék.
Íze: lágy, könnyen olvadó, kellemesen édes.
Jó tudni: a süteményeknek, desszerteknek finom csokoládéízt ad.

Tortabevonó

Tortákat, édességeket borítunk be vele.
Mit tartalmaz? A sötét színű kakaómasszát, kakaóvajat és cukrot.
Kakaótartalom: legalább 32 százalék.
Íze: csokoládé jellegű, kesernyés.
Jó tudni: ha kevés olajjal összekeverjük, nem repedezik be a süti szeletelés közben.

Nugát

Különféle csokoládékészítmények, pralinék és töltelékek alapja.
Mit tartalmaz? Pörkölt mogyorót, cukrot, kakaómasszát, kakaóvajat, esetenként mézet.
Íze: különös lágyság és mogyoróíz jellemzi.
Jó tudni: a vanília-, a kávé-, a narancs- és a keserűmandula-aroma legjobb alapanyaga.

Címkék: csokifajták, nugát, keserű csoki, tejcsoki, tortabevonó, fehér csoki

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!