A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Neked szeretőd van?

Torokszorító kérdés. Amit hangosan mondanak ki a bátrak, hebegve a gyávábbak, némán, magukban a megszégyenültek. Tőlem csak dadogásra telt abban a régi kapcsolatban.

Fotó: Shutterstock.com

Fiatal voltam, ő is, de ő előbbre tartott a dolgok megfogalmazásában, kimondásában. Mint sok más fiatal férfi, én még csak a szerelem nyelvét ismertem, a párkapcsolatokét nem. Vagy törve beszéltem. Lenni itt valami gond, én úgy érzékelni.

Mert azért érzékeltem persze, hogy valami megváltozott köztünk. Hogy odalett a kezdeti varázs, észrevétlenül felfalta az idő, az együtt töltött évek.

Érzékeltem, hogy kelletlenebbül masszírozza meg a lábam, ha focizás után hazajövök: nem a bokámra koncentrált, hanem a képernyőre, Brad Pitt orrára (sármosnak találta Bradet, de az orrát túl rövidnek).

Érzékeltem, hogy a teste idegenebb, halkabb, mozdulatlanabb lett az ágyban. Ha elmentem mellette a lakásban, most már nem simogattam meg spontánul, mosolyogva az arcát („milyen jó, hogy másfél perc után újra látlak!”), de azt hiszem, az előbbiekkel ellentétben ez akkor fel sem tűnt.

Túl sok munkám volt. Ezt akkor még mentségnek találtam. Pedig inkább menekülés volt ez – a ki nem mondott kérdések elől.

Elromlott a számítógépem, napok óta az övét kellett használnom. Egyik reggel, amikor ő már elment munkába, szokás szerint meg akartam nézni az e-mailjeimet. Elfelejtett este kilépni a levelezéséből? Vagy nem tudott?

A böngésző az ő levelezésénél nyílt meg. Már máskor is előfordult, de ezen a téren mindig korrekt voltam, mindig bezártam gyorsan a programot. Most is. Mindenekelőtt a megnyitva maradt üzenetét.

De korrektség ide vagy oda, a szemem mégiscsak érzékelt egy férfinevet meg egy félmondatot. „Még most is érzem magamon az illatodat…” Majdnem leestem a székről.

Azt mondja, sok most a munka, azért jár később haza… És azért zuhanyozik fél órán át, amikor hazaér, mert teljesen ki van purcanva…

Úgy járkáltam fel-alá a lakásban, mint a vesztét érző állat. Végül levánszorogtam a virágboltba, és egy nagy csokor rózsával vártam. Hosszú órákon át, mert a korábbiaknál is később ért haza. Meg sem szagolta a csokrot. Egy másik illat rabja volt.

Később, ügyetlenül bár, de megpróbáltunk beszélni. Igazából megható volt, ahogy gondolkodott: úgy hitte, a félrelépése segíthet neki abban, hogy visszataláljon hozzám.

De ma már tudom, hogy becsapta saját magát. Ma már tudom, hogy a „Neked szeretőd van?” kérdés hamis. Igazából azt kellene kérdeznem ilyenkor: „Neked új szerelmed van?”

Mert a nőknél, úgy tapasztaltam, jóval ritkábban fordul elő, hogy érzelmek nélkül többször is összebújjanak valakivel. És ma már azt is tudom: mindennél fontosabb, hogy a kérdéseket a kellő időben tegye fel az ember. Magának és a másiknak. Mert válasz enélkül is lesz, és fájni fog.

Címkék: párkapcsolat, szerető, megcsalás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!