A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ne nyaldoss már!

Marcipán, az örökbe fogadott, piszén pisze kiskutya egyre több szokását ismerteti meg velünk – ha örülünk, ha nem.

Fotó: Shutterstock.com

Az első és legfontosabb a kukázás. Bizony, ez elég kínos, mert hát megy a jól öltözött, láthatóan nem koldus, középkorú nő az utcán egy hozzákötözött, szintén jól öltözött, elegáns frizurájú kiskutyával, aki nem képes elmenni egy kuka mellett sem, hogy meg ne próbálja felborítani.

Ez elég vicces látvány, mert a kuka háromszor magasabb, mint Marcipán két lábra állva, de úgy látszik, történt már olyan, hogy fel tudta borítani, hiszen ezt gyakorolta Salgótarján belvárosi utcácskáin, amikor még kóbor kutya volt, szóval a menhely előtt. Amikor még nagyon éhes volt.

Aztán a menhelyen már nem volt nagyon éhes, mert amikor egy esedékes oltás miatt állatorvoshoz vittem, a doki meghökkenve bámult, hogy aztán melyik menhelyen hizlalják ilyen szép kerekre a kutyákat. Tehát az elmúlt egy évben Marcipán nem éhezett, mégsem tud elszakadni a drogtól, ami neki a kukaborogatás és a szutymófalás, ez van.

Ha kukázni nem is engedem, séta közben gyakran kerül elő egy-egy parkoló kocsi alól némi elemózsiával a szájában, ami lehet például pizzaszelet vagy száraz zsemle, esetleg félig rágott csirkecomb. A mi kerületünkben rengeteg a gyorsbüfé, így hát jut kaja annak, aki éhes, még ha kutya is.

Na mármost. Nem látszik egyértelműen, hogy Marcipán szájában egy döglött rántott hús darab van, amikor kijön a kocsi alól. Eleinte észre sem vettem, hisz olyan nagy a szőre, hogy sem eleje, sem vége, inkább csak egy gombóc.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 11. számának 68. oldalán!)

Címkék: nyaldosó kutya, kukázó kutya

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!