A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Napszállta, a siker útján

Az Oscar-díjas rendező második nagyjátékfilmjét szeptember 27-én mutatják be a hazai mozikban. A Napszállta már meghívást kapott a 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyszekciójába és a 2018-as Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra is. A film producere, Sipos Gábor és a főszereplő, Jakab Juli egyetért abban, hogy ez a film nagy sikerre hivatott. A munkát beletették, de a Napszállta jövőjét még nem tudják megjósolni.

Fotó: Laokoon Filmgroup

A film 1913 nyarán játszódik az első világháború előtti boldog békeidők utolsó napjaiban. A gyermekkora óta árvaházban nevelkedett Leiter Írisz visszatér Budapestre, az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába.

A lány néhai szülei nagy hírű kalapszalonjában szeretne munkát kapni, ám az új tulajdonos, Brill Oszkár mereven elzárkózik a kérés elől, és mindenáron igyekszik eltávolítani a fiatal nőt a városból...

Eddig a történet, ami mögötte van, arról már Sipos Gábor, a film producere mesélt. A Napszállta forgatása 2017 nyarán, 53 napon át tartott, ami magyar film esetében hosszú forgatási időszaknak számít.

„Nehéz forgatás volt, hiszen minden, ami a kamera elé került, meg kellett, hogy feleljen az adott kornak. A mai filmgyártásban nagyon sok digitális trükköt használnak. Vannak olyan lehetőségek, hogy kisatíroznak épületet és helyükre mást tesznek, mi viszont nem használjuk ezeket az eszközöket.

Tudatosan olyan helyszínt választottunk, amely valóban megfelel az 1900-as évek elejének. Ez az alkotói hitvallás része, hogy a klasszikus filmes eszközökkel valósuljon meg a film. A kosztümös filmek készítése egyébként is összetett: mivel más korban játszódik a történet, így korabeli kellékek és ruhák vannak.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 9. számának 66. oldalán!)

Címkék: monarchia, nemes jeles lászló, új magyar film, napszállta, sipos gábor, jakab juli, boldog békeidők, kalapszalon

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!