A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Nagyon várt babák

Évszázadokon át a nőket tették felelőssé a meddőségért. Ma már tudjuk, hogy ezért legalább 40%-ban a férfiak felelősek. Sőt, ma már azt is tudjuk, hogy a férfiak megtermékenyítő képessége évről évre romlik. Szerencsére a meddőség ma már jó hatásfokkal kezelhető.

Fotó: Shutterstock.com

Száz egészséges pár közül, akik semmiféle fogamzásgátló módszert nem alkalmaznak, az első próbálkozásra 20-25 nő lesz terhes. Amennyiben a kívánt terhesség egy-másfél éven belül nem következik be, úgy indokolt felkeresni egy gyermektelenség gyógyítására specializálódott intézetet.

Már minden megvan, csak a baba hiányzik

Egyre későbbre tolódik az életkor, amikor a nők úgy érzik, ideje lenne a gyerekszülésre is gondolni. A tanulmányok befejezése után kezdődik a harc a munkahelyekért. Ha sikerül elhelyezkedni, első a karrier építése, a saját otthon megteremtése, a szakmai gyakorlat megszerzése. Megnehezíti a dolgot az is, hogy a munkahelyek többsége rossz néven veszi, ha a fiatal, kezdő munkatárs ahelyett, hogy belevetné magát a munkába, családtervezésre fordítja energiáját.

A multinacionális cégeknél, ahol a legtöbb fiatal munkaerőt foglalkoztatják, nem ritka a tíz-tizenkét órás munkaidő, hétvégén tréningeken, továbbképzéseken kell részt venni. Magánéletre alig jut idő. Nehéz egy életre szóló párkapcsolatot kialakítani. Ha mégis sikerül, s netán becsúszik egy nem tervezett terhesség, sok nő a gyerek és munkahely közül az utóbbit választja. Az évek azonban telnek könyörtelenül. Úgy harmincöt éves kor körül a nők többsége hirtelen úgy érzi, már nem várhat tovább. Gyereket szeretne, azonnal és mindenáron.

A természetet azonban sem siettetni, sem irányítani nem lehet. A sok stressz, a sikertelen próbálkozások miatti fokozódó szorongás, és az, hogy a férfiak nemzőképességének sem használ a munkahely elvesztésétől való félelem, meghozza az ’eredményt’. Már megvan minden. Lakás, autó, magas beosztás, elfogadható jövedelem, csak éppen a legfontosabb, a gyerekáldás hiányzik. S akkor elkezdődik a versenyfutás az idővel.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 4. számának 22. oldalán!)

Címkék: meddőség, meddőség kezelése, lombikbébi program, férfi meddőség, meddőség kivizsgálása, hormonális stimuláció, inszemináció

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!