A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Nagymamám méltósága

Az én nagymamám a legerősebb nő a világon. Felnevelt két fiút, megtalálta élete szerelmét, és orvos lett belőle. Amikor meghalt a nagypapám, mama továbbra is erős maradt, mind a hét unokája számíthatott rá, és bármikor meglátogattam, mindig a kedvenc sütimmel várt.

Fotó: Shutterstock.com

De mama már 86 éves, és valami megváltozott. Apróságokkal kezdődött, például amikor nem emlékezett arra, hogy miről beszéltünk pár perce. Amikor pedig utoljára láttam, nem tudta megmondani, kinek is vagyok a gyereke.

Azelőtt sohasem gondoltam az öregedésre. De az utóbbi napokban a hatalmába kerített a félelem. Félelem a kiszolgáltatottságtól, attól, hogy elveszítem önmagam.

A nagymamám mindig is híres volt a gyakorlatiasságáról. Gyermekkoromban szinte minden nyarat a balatoni nyaralóban töltöttem mamával, papával és az unokabátyáimmal. Szétszórt, figyelmetlen és kissé ügyetlen gyerek voltam. Mama pedig mindent megtett azért, hogy pontosságot neveljen belém.

Elmagyarázta, miért olyan fontos, hogy mindennek meglegyen a helye. Az üvegeket sosem dobta ki, hiszen bármikor szükség lehet még rájuk, a befőttesgumikat egy külön kis dobozban gyűjtötte, amikor pedig sütit sütöttünk, minden hozzávalót kimértünk dekára, hiszen a tökéletes sütemény titka a pontosság.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 8. számának 56. oldalán!)

Címkék: nagymama, öregedés, demencia

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!