Mutass fügét az ősznek!
Hozzávalók:1/4 bögre cukor, 4 evőkanál puha vaj, 3 tojás,1 bögre mandulapor (liszt finomságúra darált mandula), 1/4 bögre liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál méz, 1 teáskanál mandulaaroma, 8-10 darab friss füge
Elkészítés: A fügés pite receptjének lényege az egyszerűségében keresendő, és abban, hogy a végén egy roppant finom őszi süteményt tálalhatunk. Először a cukrot a vajjal és a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztállagú mandulát.
A lisztet alaposan átforgatjuk a sütőporral, sóval és egyéb ízesítőkkel, ezután keverjük össze a vajas, mandulás masszával. Tésztánkat egy alaposan kivajazott piteformába öntjük, és a megmosott, félbevágott fügeszeleteket (a szárak nélkül) szépen elrendezve a tetejére tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sikeres tűpróbatesztig sütjük. Tálalhatjuk langyosan, hidegen – a hatás nem marad el!
Még nincs hozzászólás