A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mit tudhat egy melltartó?

Őrület, mennyi mindenhez kell értenie egy melltartónak. Legyen erős, stabil, de ne kínozza a viselőjét. Legyen a keblünk benne természetes, ugyanakkor formás. Legyen szexi, vagy inkább láthatatlan, elegáns vagy sportos, pántos vagy pánt nélküli...

Fotó: Shutterstock.com

Már nem kell félni, hogy a melltartó kidörzsöl, szúr vagy nyom, mert számtalan szabású, anyagú és merevítésű darab közül választhatunk. Elsősorban azzal kell tisztában lennünk, milyen méretű a keblünk, hogy kiválaszthassuk a megfelelő fazont.

Méretes mellek, stabil fazon

Ha nagy keblekkel ajándékozott meg a Teremtő, fontos szempont a melltartópánt. Minél szélesebb, annál nagyobb szolgálatot tesz a viselőjének. A széles pánt nem vág be, nem akadályozza a vérkeringést. Bizonyos fehérneműgyártó cégek, például a Triumph, készít olyan fazont, amelyik optikailag kicsinyíti a mellek méretét.

Apró mellek, push up fazon

A kis mellű hölgyek sokkal szabadabban választhatnak a szépséges fazonok közül. A melltartóba kerülhet egy nagyító párna vagy szilikonbetét, ami optikailag nagyítja a melleket. A kis mellű nők hordhatnak pánt nélküli melltartót is.

Fotó: Shutterstock.com

Fontos a jó méret!

Mielőtt melltartót vásárolunk, mérjük meg a mellbőségünket (ezt a mellcsúcson átvezetett mérőszalag mutatja meg), majd a mellkasunk méretét közvetlenül a mell alatt. Két számot kapunk, melyet ki kell vonnunk egymásból, hogy megkapjuk a különbséget.

A melltartó vásárláskor két adat van feltüntetve, egy szám, ez mutatja a mell alatti kerületünket, valamint egy betű, amely a kosár méretét jelöli.

Kosárméretek

 • ’A’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 13 cm
 • ’B’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 15 cm
 • ’C’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 17 cm
 • 'D’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 19 cm
 • ’E’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 21 cm
 • ’F’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 23 cm
 • ’G’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 25 cm

Fotó: Shutterstock.com

Láthatatlan csoda

Ma már sem vállpánt, sem hátpánt nem szükséges egy melltartóhoz, ha szilikonból van! A szilikon melltartó ragyogó a kivágott hátú ruhákhoz, vagy a mélyen dekoltált felsőkhöz. Ezek a melltartók öntapadósak, ezért nincs szükség pántokra. A melltartók maguktól jól a helyükön maradnak, második bőrként simulnak a testre, a melleket pedig 2-3 mérettel képesek megnagyobbítani. Négy kosárméret áll rendelkezésre az üzletekben, A, B, C és D.

Így kell viselni a szilikon melltartót

A melltartó felhelyezése előtt ne használjunk a keblünkön krémet, balzsamot vagy púdert, mert akkor a szilikon nem tud megtapadni. Először kapcsoljuk szét a középen elhelyezkedő kapcsot, majd távolítsuk el a védőfóliát. A kosarakat külön-külön helyezzük fel, és nyomjuk a bőrre néhány másodpercig. Végül kapcsoljuk össze a kapcsot.

Minél távolabb rögzítjük a kosarakat egymástól, annál erősebb push-up hatást érhetünk el. Használat után öblítsük ki szappanos vízben, ne törölgessük, csak hagyjuk megszáradni, és tegyük vissza a védőfóliát.

Fotó: Shutterstock.com

Csak két tapasz, és kész

A tökéletes keblű hölgyek viselhetnek mellbimbófedő tapaszt, ez az átlátszó vagy szoros ruhák alatt fedi el a mellbimbókat. Ugyanez kapható úgy is, hogy a tapasz tetején van még egy réteg ragasztószalag, amivel feljebb húzhatjuk a kebleket, és gyönyörű lesz a dekoltázsunk.

Tippek

 • Figyeljünk oda a melltartó alátámasztására! Válasszunk olyant, amelyben a merevítés gumis vagy egyéb módon van megoldva – kerüljük a merevítővasakat! A merevítőnek szigorúan a mell alatt kell húzódnia.
 • Otthon ne nagyon hordjunk melltartót, hisz csak elszorítja az ereket. Sportoláshoz válasszunk kifejezetten sportboltban kapható fajtát, ezek kialakítása kellően szoros és merevítő nélküli, de mégis rugalmas tartást biztosítanak mozgás közben.
 • Ügyeljünk az alapanyag minőségére. A jó melltartó puha, kényelmes anyagból készül, megfelelően megerősített pántokkal, melyek a nagyobb méretek esetében is biztos tartást adnak.
 • A jó melltartó elsősorban körben tart, így nem minden súly a vállpántra nehezedik. Tehát elsősorban körben kell passzentosnak lennie, hogy tartást adjon. A hátrésznek vízszintesen kell végigfutni a háton. Nem csúszhat fel. Így tartást ad körben, és egy kicsit alulról is támaszt. Ha felcsúszik, akkor nem jó méretet hordunk. 

Fotó: Shutterstock.com

Címkék: push up, melltartó méretek, szilikon melltartó, melltapasz

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!