A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mit rontanak el a nők egy kapcsolatban?

Jól írod, fiatal barátnőm, egy pasit könnyen elveszíthet az ember, ha örökösen kritizálja, folyton csak macerálja meg sietteti.

Fotó: Shutterstock.com

Igazad van abban is, hogy az ember nem tulajdon. Bár, ahogyan Popper Péter, a híres pszichológus írta, a birtoklás, a kizárólagosságra törekvés ősi ösztön.

Mégis ellen kell állni a kísértésnek, hogy csak az enyém legyen, másra ne is nézzen. Hiszen nem várhatjuk el egy másik embertől, hogy soha ne legyen öröme, programja mással, jóízű beszélgetése, csak velünk. Ráadásul egy életen át.

Az együttlétet éppúgy túl lehet adagolni, mint a gyógyszert: akkor már mérgez. Egy kapcsolat börtönné is válhat, telítődhet hazugsággal, lázadó fantáziákkal. Egy kapcsolatban nemcsak társak vagyunk, hanem egy férfi és egy nő; saját életünk sokféle vetületével.

Mindez igaz. Csakhogy más dolog tudni, és más megvalósítani. Amikor az ember szerelmes, mindennek nevezhető, csak józannak nem. A szerelem valóban elveszi az eszünket.

Te, aki többször is leírtad ennek az újságnak a hasábjain, hogy mennyire nehéz szeretni azt, aki nem hagyja, mennyire nehéz szakítani, ha az ember még mindig szeret, vajon betartottad-e ezeket a bölcsességeket?

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 3. számának 59. oldalán!)

Címkék: örök szerelem, első szerelem, mérgező párkapcsolat, birtoklás a párkapcsolatban, megtalálni az igazit

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!