A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mit kérsz karira?

Hát, ha nem túl nagy kérés, akkor egy repülőjegyet. Lehet fapados is, a lényeg, hogy a gép dél felé menjen, ahol december végén is elég egy könnyű kabát, amíg le nem bukik a nap a hegyek mögött, és hirtelen le nem hűl pár fokot a levegő.

Fotó: Shutterstock.com

Fontos még az is, hogy jó pár nappal karácsony előtt induljunk, és valami nyugodt kis helyen landoljunk. A szállást, a többit én kiválasztom, fizetem.

Valami falucska vagy kisváros, a tenger vagy egy tó partján, ahol sirályok rekedtes rikoltása hallatszik, és nem a fenyő, hanem inkább a tölgy dominál.

Ahol beülhetek egy hangulatos kis kávézóba veled, hogy mosolyogva elképzeljük, mi zajlik most az otthoni plázákban, mekkora dobozokkal próbálják felszuszakolni magukat az emberek a villamosra, milyen ingerülten és elcsigázottan araszolnak a dugókban az autósok, a csomagtartóban ajándékokkal, pontyokkal, dugig tömött hipermarketes szatyrokkal.

Pedig hogy szerettem régen a karácsonyt!

Persze, gyerek voltam még, és az más. De azért nem csak ez volt a különbség. Még nem roskadoztak áruktól a boltok polcai, és egyetlen gyerek sem ejtette ki soha az „ájfon” szót, mert nem volt még jelentése.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 11. számának 22. oldalán!)

Címkék: fenyőfa, karácsonyi ajándék, wartburg 353 w, autó-motor magazin, ünnepi vacsora

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!