A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mire jó a férfi?

Kedves fiatal barátnőm, van énnekem is történetem egy egérrel – és két hímneművel.

A történet főszereplője egy kandúr, bizonyos Zsuzsi névre hallgató. Na jó, tudom, a Zsuzsi nem éppen fiú macskának való név, de hát amikor elneveztük, nem ismertük a nemét.

Történt ugyanis, hogy a fiam egészen kicsike macskaként hazahozta egy vidéki barátjától, ahol vízbe akarták fojtani. Vizsgáltuk akkor a lába közt a lyukat, és úgy láttuk, üres. Szóval Zsuzsi lett, mert ezt a nevet szerettem. Zsuzsi végtelenül jólelkű, barátságos, kedves cicává serdült, aki mindennap eljött velünk, amikor jó barátját, a Titi névre hallgató tibeti terriert sétálni vittük.

De ez mellékszál, csupán azért említem, mert Zsuzsi barátságos természete lett az oka annak, hogy valamelyik vad és gonosz szomszédja kikaparta az egyik szemét. Lett nagy nyávogás, állatorvos, fején kötés, lábadozás, gyógyulás, ahogyan kell.

Félszemű Zsuzsi cicám mégis a környék legjobb vadásza lett. S családunkban a leginkább gondoskodó, aki úgy érezte, engem etetnie kell. Hozott hát a kertből gyíkot, verebet, egyebet, s letette a lábtörlőre. Erről nem tudtam lebeszélni.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 11. számának 35. oldalán!)

Címkék: a macska és a férfi

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!