A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mire jó a férfi?

Kedves fiatal barátnőm, van énnekem is történetem egy egérrel – és két hímneművel.

A történet főszereplője egy kandúr, bizonyos Zsuzsi névre hallgató. Na jó, tudom, a Zsuzsi nem éppen fiú macskának való név, de hát amikor elneveztük, nem ismertük a nemét.

Történt ugyanis, hogy a fiam egészen kicsike macskaként hazahozta egy vidéki barátjától, ahol vízbe akarták fojtani. Vizsgáltuk akkor a lába közt a lyukat, és úgy láttuk, üres. Szóval Zsuzsi lett, mert ezt a nevet szerettem. Zsuzsi végtelenül jólelkű, barátságos, kedves cicává serdült, aki mindennap eljött velünk, amikor jó barátját, a Titi névre hallgató tibeti terriert sétálni vittük.

De ez mellékszál, csupán azért említem, mert Zsuzsi barátságos természete lett az oka annak, hogy valamelyik vad és gonosz szomszédja kikaparta az egyik szemét. Lett nagy nyávogás, állatorvos, fején kötés, lábadozás, gyógyulás, ahogyan kell.

Félszemű Zsuzsi cicám mégis a környék legjobb vadásza lett. S családunkban a leginkább gondoskodó, aki úgy érezte, engem etetnie kell. Hozott hát a kertből gyíkot, verebet, egyebet, s letette a lábtörlőre. Erről nem tudtam lebeszélni.

S történt aztán egy napon, hogy Zsuzsi, megérkezvén a kertből szájában egy pici, élő egérrel, kaparászott az ajtón. Beengedtem. Későn vettem észre a szegény kis hosszúfarkút. Zsuzsi az egeret, melyet azért hozott, hogy engem vadászni megtanítson, elengedte. Az egészen kicsi kis állat beszaladt a szekrény mögé, a macska pedig leült és várta, hogy megmutassam, milyen ügyes vadász vagyok.

Az ember meg, fiam apja, akiben bíztam eleitől fogva, hát hogy is mondjam? Nem volt az az erős, bátor, lovagias, amilyet a nő elképzel, amikor a férfira gondol.

Hát nem. Ott álltam két hímneművel, s a tanácstalanságommal a nappaliban. Nem segítettek. Sem a macska, sem az uram.

Szerencsére, a kis egér a stressztől s a macska durva beavatkozásától jobb létre szenderült. Nekem már csak annyi dolgom volt, hogy egy partvissal kikotorjam és kidobjam szegényt.

Mindezt csak azért mesélem el, hogy lásd, a férfi mennyi mindenre nem jó. Efféle dolgokért, hogy ugyanis majd segítenek, nem érdemes vágyakozni utánuk. Valami másért persze igen, de az legyen egy következő beszélgetés témája inkább.

Címkék: a macska és a férfi

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!