A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mindig azt mondom, a papa elutazott

Harmincöt éves koromig csak rossz történt velem. A szüleim elváltak, anyám lemondott rólam. Apám újranősült, én a nagymamához kerültem. Ő állítólag nem bírt velem, ezért adott be állami gondozásba. Amikor onnan kikerültem, alkalmi munkákból éltem. Csak futó kapcsolataim voltak. Egy idős bácsitól béreltem egy kétszer két méteres cselédszobát. Nem jártam sehová, ahol ismerkedni lehetett volna. A netet böngésztem. Munkát és társat kerestem.

Fotó: Shutterstock.com

És találtam.

Egy különös, magányos férfit. Chateltünk egy ideig, megértettük egymást, s az első találkozás is jól sikerült. Szívembe befészkelte magát a remény.

Bálint hangja megnyugtatott, érintése jólesett, megértettük egymást az ágyban is, és bár éreztem, hogy valami sötét titok lappang körülötte, a vágyakozás egy új, egy jobb élet után elaltatta bennem a kételyeket.

Sokat utaztunk. Nem tudtam, miből él, miből telik neki hosszú utazgatásra. Elhittem a mesét, mert csodálatosan szép volt. Fél éven át csak jártuk a világot. Csavargó lelkünk találkozott.

Nem volt semmim, ami Magyarországhoz kötött, s akkor úgy tűnt, neki sincs gyökere, emléke itt. Azt mondta, úgy akar élni, mint homok a szélben, mint a költöző madarak. Legjobban Cres szigetét szerette. De ott is minden héten más apartmanba költöztünk.

Volt egy erdős hegyoldal, ahonnan kétfelől a tengert lehetett látni, távol a nyaralók zajától, lakatlan kis területen. Azt mondta, ott akar házat építeni. Akkor hoztam szóba először, hogy mi lenne, ha teherbe esnék. Azt válaszolta, felültetne az első repülőgépre, és elbúcsúznánk örökre.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 5. számának 58. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!