A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mindent a plasztikáról

A fogyasztói társadalom és szépségipar elemi érdeke, hogy soha ne legyünk elégedettek. Se a kocsinkkal, se a telefonunkkal, se a lakásunk, se a mellünk méretével. A dolog meglehetősen veszélyes, hiszen a szemlélet azt eredményezi, hogy soha nem lehetünk boldogok. Hiszen minden karcsú deréknál van karcsúbb, minden formás cicinél formásabb.

Fotó: Shutterstock.com

Elég régen kezdődött

Nem véletlen hát, hogy a nők tizennégy és hetvennégy éves koruk között rendszerint bőven találnak magukon olyan területeket, melyeket szívesen megváltoztatnának, ha lehetne.

A mai kozmetikai ipar és a plasztikai sebészet rengeteg lehetőséget kínál a változtatásra. Az ilyen beavatkozások természetesen drágák, olykor fájdalmasak, és nem is mindig veszélytelenek.

Már 3500 éve is plasztikáztak

Talán nehéz elhinni, de a plasztika története sok ezer éves. Az orvosi feljegyzéseket tartalmazó ún. Edwin Smith-féle sebész papirusz tanúsága szerint Egyiptomban már Kr. e. 1600 körül voltak kezdetleges orrtörést és állkapocsízületet helyreállító „plasztikai műtétek”.

Maradtak feljegyzések Indiából is. Ezek a szanszkrit nyelven íródott orvosi iratok beszámolnak arról, hogy Kr. e. 500-ban Susruta doktor a harcban szerzett orrsérüléseket csonkítás helyett már plasztikázással gyógyította.

Később a Római Birodalomban Cornelius Celsus doktor egyik művében részletesen leírja a megcsonkított fül, ajkak és orr helyreállításának technikáit. A plasztika egyik leghíresebb úttörője a 16. századi Bolognában Gaspare Tagliacozzi bőrátültetéssel is foglalkozott, az orrplasztikát a karból vett bőrből hajtotta végre.

Az 1930-as években már általános volt a fenékből kimetszett zsírszövetek mellbe ültetése, azonban az eljárás sikertelensége miatt a 40-es évekre ez a módszer kiment a divatból. Legközelebb mellnagyobbítással az 1950-es évek Amerikájában kísérleteztek.

Különböző szintetikus anyagokkal próbálkoztak. Az áttörést 1961-ben a Thomas Cronin és Frank Gerow által kifejlesztett új típusú implantátumok hozták. Ma már az orvosok az ötödik generációs szilikonimplantátumokat használják, melyek a korábbiaknál kevésbé szilárd zselét tartalmaznak. Nagymértékben csökkent általuk a sérülés és elmozdulás veszélye.

Mi mennyi?
Az esztétikai műtétekre eddig Sarah Burge, egy brit kozmetikusnő költötte a legtöbb pénzt összesen közel 180 millió forintot, világrekordot állítva fel ezzel. 

Keblei átformálására 8,8 millió forintot, míg az arcbőrének lézeres fiatalítása 10,7 millió forintot. A hölgy hasa 5 millió forintért lapos. Feszes feneke szintén a plasztikai sebészek kezeit dicséri, ennek költsége 4,7 millió forint volt.

A magyar árak persze ennél barátságosabbak, bár igen nagy szórást mutatnak. A kezelések árai között négyszeres különbség is elképzelhető. 

Az alábbi összegek átlagosnak mondhatóak: 

Mellnagyobbítás mellimplantátummal: 990 ezer Ft-tól
Mellnagyobbítás saját zsír feltöltéssel: 800 ezer Ft-tól
Mellfelvarrás:                                        400 ezer Ft-tól
Mellfelvarrás (altatásban):                    550 ezer Ft-tól
Mellkisebbítés:                                      610 ezer Ft-tól
Arcplasztika:                                         520 - 620 ezer Ft
Alsó szemhéjplasztika:                         150 ezer Ft-tól
Felső szemhéjplasztika:                       250 ezer Ft-tól
Alsó+Felső szemhéjplasztika:              350 - 420 ezer Ft
Fülplasztika:                                         350 ezer Ft-tól
Orrplasztika:                                         520 - 640 ezer Ft
Hasplasztika:                                        580 ezer Ft-tól
Zsírleszívás:                                         400 ezer Ft
Ráncfeltöltés 1 ml hyaluronsavval:       125 ezer Ft 
Hegkorrekció:                                        40 ezer Ft-tól

Címkék: plasztikai, mellplasztika, arcplasztika, botox kezelés, ráncfeltöltés, hilauronsav, edwin smith

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!