A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mikor érünk már oda?

Játékok utazáshoz, hogy ne kelljen ezt a kérdést meghallani.

Fotó: Shutterstock.com

Ott vagyunk már? Nem, ezt nem Szamár kérdezi a Shrekből, hanem a mi gyermekünk egy hosszabb autós út során. A nyaralások szezonja elkezdődött, és nem árt előre készülni néhány egyszerű és nagyszerű játékkal, hogy ne kergessen minket őrületbe az utód.

A legegyszerűbb, ám korántsem a legjobb megoldás, ha a mobiljával vagy hasonló elektromos eszközzel játszik a gyermek az út alatt, különösen akkor nem, ha még hatéves sincs. Apa ugye általában vezet, anya rejtvényt fejt, esetleg olvas, ám ő hátul unatkozik.

Mint minden gyermek, a tiéd is a szüleivel szeretne a legtöbbet játszani. Ezeket a játékokat próbáltátok már utazás közben? 

Tippelős
Meg kell tippelnie a gyereknek a környezetében valamit, például milyen színű autó előz meg majd minket, vagy milyen márkájú autó, esetleg az autók számát is kérdezhetjük, attól függően, hogy hány éves a gyerek, és mit tud már.

De lehet kérdés, hogy férfi vagy nő vezeti-e az előttünk levő autót, ha férfi, akkor lesz-e rajta szemüveg, visel-e szakállt. Szóval sokféle variáció van, nem árt időnként változtatni, és akkor biztosan nem unja meg ő sem, mi sem.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 7. számának 41. oldalán!)

Címkék: utazás, budapest, szamár, shrek, bukarest, gyerekjátékok, ott vagyunk már?, amőba, akasztófa, gyorsolvasó, tippelős

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!